Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Μέχρι που θα ήσουν διατεθειμένος να φτάσεις για την αγαπημένη σου ομάδα; Θα έκανες ποτέ ταξίδι ολόκληρων ημερών;

Μέχρι που θα ήσουν διατεθειμένος να φτάσεις για την αγαπημένη σου ομάδα; Θα έκανες ποτέ ταξίδι ολόκληρων ημερών;
Πόσο μακρυά θα ταξίδευες για να παρακολουθήσεις από κοντά την αγαπημένη σου ομάδα; Και μάλιστα για έναν απλό αγώνα πρωταθλήματος; Την παραπάνω ερώτηση έχουν να θέσουν στους εαυτούς τους οι οπαδοί μιας ρωσικής ομάδας του που μέχρι φέτος αγωνιζόταν στην Β’ κατηγορία της Ρωσίας. Ο λόγος για την, Σκα-Καμπαρόβσκ η οποία προήχθη στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Με έδρα το Καμπαρόφσκ, 15 μίλια μακρυά από τα κινεζικά σύνορα, νίκησε την Ορενμπούργκ στα πέναλτι και κέρδισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία (στην ρωσική Πρέμιερ Λιγκ)!

Αυτό σημαίνει, όμως, πρακτικά ότι θα χρειαστεί να κάνει ταξίδι 7 ωρών και 45 λεπτών με το ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ μέχρι την ρωσική πρωτεύουσα για να αντιμετωπίσει ομάδες της Μόσχας. Όταν δε θα έχει να αντιμετωπίσει τη Ζενίτ, στην Αγία Πετρούπολη, θα χρειαστεί ακόμα περισσότερες ώρες.

Για τους οπαδούς και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε αεροπορικώς ο Γολγοθάς θα είναι ακόμα μεγαλύτερος…. 4 μέρες και 12 ώρες οδικώς. Ή 5,5 μέρες με το τρένο.

Ωστόσο, τα άνωθεν δεν είναι τα μακρύτερα ταξίδια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν περιστασιακά ταξίδια ομάδων, άνω των 10.000 μιλίων, για το Γαλλικό Κύπελλο, με ομάδες από τη Νέα Καληδονία και τη Γαλλική Πολυνησία – στα ανατολικά της Αυστραλίας.