Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Νίκη στις εκλογές του Κοσόβου των εξτρεμιστών πρώην οπλαρχηγών του UCK...

Νίκη στις εκλογές του Κοσόβου των εξτρεμιστών πρώην οπλαρχηγών του UCK...
Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στον βόρειο βαλκανικό περίγυρο της χώρας, καθώς το power game ΗΠΑ-Ρωσίας σε συνδυασμό με τον αλβανικό αλυτρωτισμό δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για την ασφάλεια της περιοχής. Ήδη έχουμε άκρως αρνητικές εξελίξεις στο θέμα των εκλογών του Κοσόβου (ή κατεχόμενου Κοσσυφοπεδίου, από την στιγμή που η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την κρατική οντότητα της αλβανοκρατούμενης νότιας Σερβίας).

Οι ακραίοι πρώην (;) οπλαρχηγοί του UCK με αρχηγό της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου- ΑΑΚ, τον Ραμούς Χαραντινάι, επικράτησαν στις χθεσινές εκλογές. Συγκεκριμένα ο Συνασπισμός- PAN, στον οποίο συμμετέχουν στον οποίο συμμετέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου ( το γνωστό DPK του Θάτσι), το ΑΒΚ, η Πρωτοβουλία για το Κοσσυφοπέδιο’ (IK του Φατμίρ Λιμάι) και εννέα μικρότερα κόμματα, είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.

Οι Σέρβοι της Μητρόβιτσα με το κόμμα Λίστα της Πρωτοβουλίας των Σέρβων Πολιτών κέρδισαν το 16,6% των ψήφων.

Σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής αποτελέσματα ο ‘PAN’ κερδίζει με 30,19 των ψήφων, η Δημοκρατική Κοινωνία του Κοσσυφοπεδίου με 17,23 % και 14,69% η Αυτοδιάθεση.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ραμούς Χαραντινάι θα είναι ο νέο ηγέτης των αλβανόφωνων Κοσοβάρων με ότι αυτό συνεπάγεται για την πυροδότηση των αλβανικών αλυτρωτικών τάσεων ειδικά προς την περιοχή των Σκοπίων, αλλά και προς την νότια Ήπειρο και τη Σερβία.


Περισσότερα εδώ: http://www.pronews.gr