Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα των μνημονίων. Στην ελεημοσύνη των Δήμων για να βρουν σπίτι και φαγητό...

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα των μνημονίων. Στην ελεημοσύνη των Δήμων για να βρουν σπίτι και φαγητό...
Αφού τους μείωσαν τους μισθούς, τους αύξησαν την φορολογία σε ότι υπάρχει κινητό ή ακίνητο, τώρα φέρνουν νόμο που δίνει την δυνατότητα σε όσους Δήμους θέλουν και μπορούν να παρέχουν δωρεάν σπίτια και τροφή στους εκπαιδευτικούς που θα επιλέξουν να πάνε να διδάξουν εκεί.

Κάτι σαν τις παλιές... "ένδοξες" ημέρες της Σοβιετικής Ένωσης...

Σαν να δίνουν κουπόνια στους εκπαιδευτικούς για να φάνε ή να μείνουν κάπου.

Και μιλάμε για Δήμους ορεινούς ή πολύ μικρούς σε πληθυσμό.

Το ρεπορτάζ του esos.gr :

Τη δυνατότητα στους Δήμους , να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής, στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, επίσης όλων των βαθμίδων, δίνει διάταξη, η οποία κατατέθηκε , προς ψήφιση, στη Βουλή.

Η διάταξη αφορά τους ορεινούς ΟΤΑ α βαθμού, τους Δήμους με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους των οποίων τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών τους ενοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές και τους Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων.

Για τις παροχές απαιτείται να ληφθεί απόφαση από το οικείο Δημοτικό ή Διοικητικό Συμβούλιο, η οποία θα ειδικεύει τις παροχές κατά περίπτωση και το χρονικό διάστημα ισχύος αυτών, κατόπιν βεβαίωσης της ύπαρξης των ανάλογων πόρων από την οικονομική υπηρεσία των ΟΤΑ.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν για τους κατοίκους των περιοχών αυτών ή τους συζύγους τους ή τα ανήλικα τέκνα αυτών που έχουν την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία κατοικίας.

Ο υπολογισμός του πληθυσμού γίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής ΕΛΣΤΑΤ.