Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ρωσία : Παράνομη και αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο η απόφαση της Ελλάδας να εκδώσει στις ΗΠΑ τον Κιρίλ Βίνικ.


Την δυσφορία της εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης να εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Ρώσος πολίτης Αλεξάντρ Βίνικ.
Ήταν "έκπληξη" μια τέτοια απόφαση την στιγμή μάλιστα που υπάρχει φιλική ατμόσφαιρα στις σχέσεις μας με την Ελλάδα αναφέρει το Υ.Ε. της Ρωσίας.

ΠΟΕΔΗΝ : Η επιπολαιότητα στην αντιμετώπιση της ιλαράς συνεχίζεται


Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων. Όσοι εργαζόμενοι κάνουν την εξέταση πληρώνουν 40 ευρώ από την τσέπη τους. Δεν συνταγογραφείται. Νοσοκομεία χωρίς υγειονομικό υλικό. Χωρίς εμβόλια Ιλαράς.
Χωρίς ενημέρωση. Η γρίπη έρχεται. Η χώρα μας είναι υγειονομικά ανοχύρωτη

Ο Αρχιμ. Στέφανος Τόλιος νέος Μητροπολίτης Καβάλας

Ο Αρχιμ. Στέφανος Τόλιος νέος Μητροπολίτης Καβάλας
Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος, εξελέγη από το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, νέος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Το Σώμα της Ιεραρχίας εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Στέφανο με 42 ψήφους, ενώ στην διαδικασία του τριπροσώπου έλαβε 50 ψήφους.

15 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΕΓΚΥΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ...


Μπαίνει στην φυλακή η δασκάλα που είχε δηλώσει : "Να μην πεθαίνουν παιδιά".
Εγκρίθηκε η ποινή των 15 μηνών φυλάκισης για την δασκάλα Αϊσέ Τσελίκ, η οποία πριν από δύο χρόνια μιλώντας ζωντανά σε εκπομπή του Beyaz Show, είχε δηλώσει (αναφερόμενη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός πόλεων) "Να μην πεθαίνουν παιδιά". Μάλιστα καθώς η Τσελίκ είναι έγκυος, ενδέχεται να γεννήσει εκεί!

Μια κυψέλη που προσομοιώνει την ζωή των μελισσών μέσα στο δένδρο, είδαν οι Πολωνοί και Λιθουανοί μελισσοκόμοι στην Πιερία.

Μια κυψέλη που προσομοιώνει την ζωή των μελισσών μέσα στο δένδρο, είδαν οι Πολωνοί και Λιθουανοί μελισσοκόμοι στην Πιερία.
Στις εγκαταστάσεις του μελισσοκομείου του κ. Νικόλαου Βλαχοβασίλη, στο χώρο του οποίου ξεναγήθηκαν και έγινε η ενημέρωση για τις νέες τεχνικές που εφαρμόζονται πάνω στην μελισσοκομεία από τους μελισσοκόμους μας (και όχι στο χώρο του κ. Αντώνη Μορθανάση όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε και ο οποίος συνόδευε την αποστολή) μεγάλη εντύπωση έκανε στους Πολωνούς και Λιθουανούς μελισσοκόμους, η ύπαρξη μιας συγκεκριμένης ξύλινης κυψέλης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Η Εφορία Χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης ανακοινώνει ότι:

1. Ξεκινάνε τα τμήματα: παιδικής χορωδίας και μουσικής προπαιδείας

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ. Στον Π. Παντελεήμονα

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ. Στον Π. Παντελεήμονα
Μια θαυμάσια έκθεση του Παγκοσμίου Φήμης Διευθυντή Φωτογραφίας Γιώργου Αρβανίτη περιμένει τους επισκέπτες του Παλιού Παντελεήμονα στην Αίθουσα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Παλαιού Παντελεήμονα ( ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ) στην Πλατεία του Χωριού .

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20.00 στην αίθουσα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Παλαιού Παντελεήμονα στην Πλατεία του Χωριού θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιώργου Αρβανίτη με θέμα : " ΓΥΝΑΙΚΕΣ ".

Ενημέρωση σχετικά με τις Ανεμογεννήτριες αύριο το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας

Ενημέρωση σχετικά με τις Ανεμογεννήτριες αύριο το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας
Αύριο, Σάββατο 7 Οκτωβρίου και από τις 11:00 έως και τις 13:00 στον πεζόδρομο Κατερίνης, στην πλατεία Ελευθερίας, ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνω Μηλιάς "Η Αγία Παρασκευή" στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών θα διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη και τις καταστροφικές τους συνέπειες. 

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου - Ολύμπου

Καλείστε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 11.10.2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ,, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τη συζήτηση του παρακάτω ενός και μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης.

Σύλληψη στην Πιερία

Σύλληψη στην Πιερία
Συνελήφθη χθες (5-10-2017) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαινε διαπιστώθηκε να κατέχει...

ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Σας προσκαλούμε στην 8η Καστανογιορτή που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία του Παλιού Παντελεήμονα Πιερίας την Κυριακή 15/10/2017 στις 10.30 π.μ..

Η Καστανογιορτή οργανώνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Διατροφής (16/10) από τα Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου και Κισσάβου -Ελασσόνας, τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα, την Κοιν. Σ. Επ. Παλιού Παντελεήμονα, τους Κατοίκους και τους Επαγγελματίες του Νέου και Παλιού Παντελεήμονα με την υποστήριξη του Δήμου Δίου- Ολύμπου.

Νέος Μητροπολίτης Σταγών ο Αρχιμ. Θεόκλητος Λαμπρινάκος

Νέος Μητροπολίτης Σταγών ο Αρχιμ. Θεόκλητος Λαμπρινάκος
Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, εξελέγη από το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων.

Ανακοίνωση απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση πού εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Α.Ε.Κ. Αθηνών, για τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος HANDBALL PREMIER Ανδρών 2017-2018, μεταξύ των ομάδων...

Φυτρώνουν σαν μανιτάρια... Διόδια μεταξύ Διαβατών και Ωραιοκάστρου.

Φυτρώνουν σαν μανιτάρια... Διόδια μεταξύ Διαβατών και Ωραιοκάστρου.
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή διοδίων επί της Εγνατίας οδού στην Θεσσαλονίκη μεταξύ Διαβατών και Ωραιοκάστρου.

Ο πρόεδρος της "Εγνατίας Οδού" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τρεις νέοι σταθμοί διοδίων ετοιμάζονται στην Καβάλα, στην Ασπροβάλτα και στο Στρυμονικό Σερρών!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ
«H Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης σας ανακοινώνει ότι, σήμερα 6 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή θα υπάρχει διακοπή νερού για τις επόμενες δυο ώρες, επί των οδών...

Σήμερα, σύσκεψη για τα διόδια στον Καπνικό Σταθμό

Σήμερα, σύσκεψη για τα διόδια στον Καπνικό Σταθμό
Σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στις 19:30 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης θα συνεδριάσει η ομάδα των διοδίων με αντικείμενο την πανελλαδική οργάνωση δράσης για την άδικη φυλάκιση του αγωνιστή Στράτου Δασκαρόλη.

Το φρεάτιο που γέρνει... (Πρώτη δημοσίευση 6-4-17)

Το φρεάτιο που γέρνει...  (Πρώτη δημοσίευση 6-4-17)
Στο κέντρο της Κατερίνης, στην οδό Ειρήνης και όπως έρχεσαι για την κεντρική πλατεία, στα αριστερά του δρόμου υπάρχει ένα επικίνδυνο φρεάτιο (ακριβώς στην στροφή πριν την Αστική Σχολή).

Το φρεάτιο έχει "κάτσει" στην κυριολεξία μέσα στην άσφαλτο έχοντας μια πολύ επικίνδυνη κλίση.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τόσο για τους οδηγούς αυτοκινήτων όσο και για τους ποδηλάτες.

Δείτε τις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ":

Ταμπέλες μέσα σε αγριόχορτα... (πρώτη δημοσίευση 29/8/17)

Ταμπέλες μέσα σε αγριόχορτα... (πρώτη δημοσίευση 29/8/17)
Οδηγώντας στον παράδρομο της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς το Λιτόχωρο και λίγο πριν την διασταύρωση Βαρικού-Ν. Εφέσου οι πινακίδες σήμανσης διακρίνονται με δυσκολία και ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται στο δεξιό μέρος του δρόμου.

Πόσες μελέτες και πόσα χρόνια...

Πόσες μελέτες και πόσα χρόνια...
Γράφει η Ματίνα Δεληβού.

ΚΟΥΙΖ... Πόσες μελέτες και πόσα χρόνια χρειάζονται για την κατασκευή μιας ράμπας για πρόσβαση ΑμεΑ στη δημοτική βιβλιοθήκη Λιτοχώρου και ποιος μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτά τα παιδιά το πότε θα μπορέσουν να πάνε μόνα τους να διαλέξουν ένα βιβλίο ή να συμμετέχουν σε δραστηριότητες της βιβλιοθήκης;


Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων για τα προκριματικά του Mundial


Αζερμπαϊτζάν-Τσεχία 1-2

Σαν Μαρίνο-Νορβηγία 0-8

Β.Ιρλανδία-Γερμανία 1-3

Αρμενία-Πολωνία 1-6