Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Ο Αγιασμός των υδάτων στην Παραλία Κατερίνης. (ΦΩΤΟ)

Ο Αγιασμός των υδάτων στην Παραλία Κατερίνης. (ΦΩΤΟ)
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, εκπροσώπων αρχών, φορέων και συλλόγων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, πλήθος πιστών και με ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Παραλία, η επίσημη τελετή καθαγιασμού των υδάτων.

Η λιτανευτική πομπή που σχηματίστηκε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, με την προσέλευση του Ιερού Κλήρου και των τοπικών Αρχών κατέληξε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον της θάλασσας, απ’ όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Στην πομπή συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. Άτομα όλων των ηλικιών βούτηξαν στα νερά για να πάρουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Ο τυχερός που ανέσυρε τον σταυρό ήταν ο 20χρονος Χρήστος Σαντικίδης από την Καλλιθέα.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, αμέσως μετά το πέρας της τελετής, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος: «Ευχόμαστε ο Θεός να φωτίζει όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα όσους πιστεύουν σε αυτόν και να μας οδηγεί πάντοτε προς το θέλημά του. Περισσότερο από ποτέ τώρα χρειαζόμαστε τη φώτισή του. Ευχαριστούμε όλους όσοι σήμερα βρίσκεστε εδώ και μέσω και του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε απευθύνουμε τις θερμότερες ευχές μας σε όλη την Ελλάδα και στους ομογενείς μας στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες».

Σε δήλωσή του στο περιθώριο της τελετής, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Φέρνει σήμερα την ελπίδα με τον φωτισμό του ο Κύριος. Η μέρα αυτή, είναι μία ημέρα κατά την οποία, ο λαός μας αισθάνεται και βιώνει την συνοχή του, την ενότητά του, την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον. Καλό φωτισμό, προκειμένου να είμαστε ανθεκτικοί στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Υγεία και ευλογία σε όλους».