Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

«Θα περιμένω τα κόκαλα του πατέρα μου, ελπίζω…»

«Θα περιμένω τα κόκαλα του πατέρα μου, ελπίζω…»
Ο Γιάννης Χαρισμανίδης δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του, καθώς λίγους μήνες αφότου γεννήθηκε, ο στρατιώτης Αντώνης Χαρισμανίδης, ο πατέρας του δηλαδή, σε ηλικία 24 ετών έπεφτε νεκρός στο ελληνοαλβανικό μέτωπο. Ούτε και ο νεαρός στρατιώτης γνώρισε τον γιο του Γιάννη, παρά μόνο έμαθε πως έγινε πατέρας, όταν από το χωριό τού έγραψαν. 

Ο Γιάννης Χαρισμανίδης, ορφανός από πατέρα και χωρίς μάνα, φτωχός – πάμφτωχος, μεγαλώνει με τη γιαγιά του. Μεγαλώνοντας, στο σχολείο «ρώτησα τη γιαγιά» όπως μας λέει «γιατί εγώ δεν έχω πατέρα όπως τα άλλα παιδιά;». «Η γιαγιά του γύρναγε την πλάτη και έβαζε τα κλάματα. Μετά που μεγάλωσα κατάλαβα. Πατέρα δεν γνώρισα, ούτε αυτός με είδε», λέει και βουρκώνει.


Ο κυρ Γιάννης Χαρισμανίδης, 78 ετών σήμερα είναι από τους πρώτους Λαρισαίους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) να δώσουν αίμα για να δημιουργηθεί βάση δεδομένων ώστε να ταυτοποιηθούν τα οστά Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο - Ιταλικού πολέμου 1940 – 41.

Για την συνέχεια εδώhttp://www.eleftheria.gr