Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

420 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Κατερίνης

420 θέσεις εργασίας στον Δήμο Κατερίνης θα δημιουργήσουν τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, ενώ σύντομα αναμένεται να βγει στον αέρα και η σχετική προκήρυξη, προκειμένου να «τρέξουν» και επίσημα. 


Τη θετική αυτή εξέλιξη γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό και το πλαίσιο της επικείμενης προκήρυξης για τον Δήμο Κατερίνης ζητήσαμε και πετύχαμε την πρόσληψη 420 εργαζομένων. Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να έχουμε αυτό τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό, συγκριτικά μάλιστα με Δήμους, οι οποίοι με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό εξασφάλισαν μικρότερο αριθμό εργαζομένων» τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Χιονίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τη διαχειριστική αρχή και το αρμόδιο υπουργείο, ενώ όπως επισήμανε:

«Αποδείξαμε εμπράκτως ότι αξιοποιούμε συστηματικά και με τον τρόπο που πρέπει την κοινωφελή εργασία εκτελώντας μία σειρά σημαντικών έργων με πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανάπλαση της πλατεία Δημοκρατίας».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στα αιτήματα – αλλαγές στην υλοποίηση του προγράμματος, τα οποία μεταξύ άλλων διατύπωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ως εξής:

- Να αυξηθεί το χρονικό διάστημα υλοποίησης των προγραμμάτων της κοινωφελούς εργασίας σε 12 μήνες.

- Να προβλέπεται η αμοιβαία ανταλλαγή των ωφελούμενων από δήμο σε δήμο.

- Να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη η διαδοχική υλοποίηση των προγραμμάτων της κοινωφελούς εργασίας, ούτως ώστε να μη μένουν κενές οι θέσεις των ωφελούμενων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

- Σε περίπτωση που ένας Δήμος δεν καλύψει τις συγκεκριμένες ειδικότητες, να προβλέπεται η πλήρωση των θέσεων να γίνεται από ένα ποσοστό 10% από την ειδικότητα των Γενικών Καθηκόντων κ.α.


Προϋποθέσεις συμμετοχής:



Οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ.

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας.


ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
26-03-18