Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΙΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ SPORT "NAUTILIUS"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ο Αθλητικός Σύλλογος Αστερίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SPORT με τίτλο “Nautilius”, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι, θα συνδιοργανώσουν την 2η Διεθνική Συνάντηση των Εταίρων του Προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη από 09-05-2018 έως 11-05-2018.


Οι εταίροι του Nautilius, από την Ιταλία, Associazione APDV Murgano, και Associazione Essenia UETP καθώς και ο εταίρος από την Τουρκία, Edirne Youth and Supporting Disabled Association θα συμμετέχουν στη συνάντηση με δύο μέλη των οργανισμών τους.

Το πρόγραμμα της 2ης Διεθνικής Συνάντησης περιλαμβάνει:

1. Tην υλοποίηση του 1ου Εργαστήριου του “Nautilius’’ με θέμα «Η άθληση στο σχολείο: Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην προώθηση της κολύμβησης ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με ειδικές ικανότητες» που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη στις 09-05-2018 στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Αστερίας και στις 10-05-2018 στα Γραφεία της ΔΙ.Δ.Ε. Πιερίας.

Την 1η ημέρα του Εργαστηρίου έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι από σχολικές μονάδες της Πιερίας, συγκεκριμένα από το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου, από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κατερίνης.

2. Την υλοποίηση του 2ου Management Meeting του Προγράμματος, στις 11-05-2018 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.