Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Η Ενδοχώρα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής αποκαλύπτεται.

Ο τραγουδοποιός Κώστας Τηλαβερίδης ζωντανά στο “άλλο…Καφενείο”, Σάββατο 14 Απριλίου.
Στη μουσική δεν υπάρχει σωστή σειρά με την οποία εξελίσσεται η πορεία ενός δημιουργού και η περίπτωση του Κώστα Τηλαβερίδη είναι  μια ακόμα επιβεβαίωση.
Οι στίχοι του τραγουδιούνται από φωνές επώνυμες και οι δίσκοι του φιλοξενούν ονόματα που καθορίζουν μουσικά ρεύματα και γενιές.

Το Σάββατο 14 Απριλίου (ώρα -22:00) ο τραγουδοποιός από την Κρύα Βρύση της Πέλλας έρχεται "στο άλλο…Καφενείο" στην Κατερίνη για να παρουσιάσει τα τραγούδια του, σε μια βραδιά όπου το ελληνικό τραγούδι αναδεικνύεται, φρέσκο και διαχρονικό!

Μια περίπτωση μουσικού που αξίζει της προσοχής, καθώς φιλτράρει τα άγχη και της συνθήκες της εποχής μέσα από την ιδιοσυγκρασία της κοινωνίας μας, την καθημερινότητα, τα δύσκολα και τα βολικά συναισθήματα και την ανατροπή με την οποία μας φέρνει αντιμέτωπους η συνύπαρξή τους. Στη μέχρι τώρα παρουσία του έχει κερδίσει την προσοχή των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Παντελή Θαλασσινού, Αργύρη Μπακιρτζή, Νίκου Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλου, και Βασίλη Λέκκα μεταξύ άλλων μουσικών που έχουν συνεργαστεί μαζί του.

Συνεργάτες θα έχει και στης 14 Απριλίου. Στην σκηνή μαζί του θα είναι ο Αλέξης Καραβέργος σε φιλική συμμετοχή ενώ συμπράττουν οι Νίκος Μπούμπας (πιάνο-μελόντικα- φωνή) και Γιάννης Μακρυγιάννης (Κιθάρα –κρουστά – φωνή). Σε αυτή τη μοναδική του εμφάνιση στην Κατερίνη θα ακουστούν τραγούδια από τις δυο προσωπικές του δισκογραφικές κυκλοφορίες, Νέος Κόσμος (2006) και Ενδοχώρα (2017).

Ως στιχουργός, πρωτοεμφανίζεται στην δισκογραφία από το 2001 και έκτοτε σχηματίζει τον προσωπικό του ήχο, συνθέτοντας από στοιχεία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, της δημοτικής παράδοσης αλλά και της αμερικάνικης κάντρυ. Στις ενορχηστρώσεις του, πλούσιες μα όχι παραφορτωμένες, οι ηλεκτρικές κιθάρες δίνουν την θέση τους σε μαντολίνο και μπουζούκι κι αυτά με την σειρά του συνομιλούν με τα χάλκινα της περιοχής του.





Πληροφορίες:
Πότε: Σάββατο 14 Απριλίου 2018, ώρα έναρξης: 22:00
Χώρος: «Το άλλο … ΚΑΦΕΝΕΙΟ», Αθηνών 12 - Κατερίνη
Τηλ. κρατήσεων: 23510 27024