Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Εκδρομή στη Βουλγαρία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων OAEE Ν. Πιερίας στη Βουλγαρία, όπως αυτή διοργανώθηκε στις 20 με 22 Απριλίου 2018, με τη συμμετοχή μελών της Ενώσεως αλλά και φίλων συνταξιούχων του Νομού μας.


Την πρώτη ημέρα της εκδρομής, οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι επισκέφθηκαν το ιστορικό Μοναστήρι Ρίλας και το μουσείο του ενώ αργότερα έφθασαν στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τα Σόφια. Το απόγευμα έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της πανέμορφης αυτής πόλης και είχαν ελεύθερο χρόνο να την απολαύσουν όπως ήθελαν.

Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν την ιστορική Φιλιππούπολη, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου την οποία έκτισε ο Βασιλιάς Φίλιππος Β’ και απλώνεται σε επτά λόφους. Περιηγήθηκαν πεζοί στην παλαιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά, την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, το Ρωμαϊκό θέατρο, το σπίτι του Λαμαρτίνου. Πριν την επιστροφή τους στα Σόφια, είχαν ελεύθερο χρόνο να κάνουν βόλτα στην όμορφη και γραφική αυτή πόλη που την διασχίζει ο Έβρος ποταμός (Μαρίτσα).

Την τελευταία ημέρα της εκδρομής οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι ξεναγήθηκαν στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βουλγαρικής πρωτεύουσας που είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Βίτοσα. Μεταξύ άλλων είδαν τον Καθεδρικό Ναό του Alexander Nevsky, τη Βυζαντική εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το Ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο και την Όπερα. Με την αναχώρησή τους από τα Σόφια και κατά την επιστροφή τους έκαναν μια ολιγόωρη στάση στο Σαντάνσκι για βόλτα και καφέ.

Όλοι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από την όλη διοργάνωση της εκδρομής, από τα μοναδικά μέρη που είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Πιερίας και τον Πρόεδρο αυτού κ. Βελλή Ιωάννη καθώς και το τουριστικό γραφείο του κ. Βελώνη για την άψογη μετακίνηση και ξενάγησή τους.


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ