Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Δήμος Κατερίνης: Με δενδροφυτεύσεις ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις ανακατασκευής του πεζοδρόμου στην οδό Ερμού - Όαση Πρασίνου στο δομημένο περιβάλλον

Την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του πεζοδρόμου της οδού Ερμού, από το ύψος της οδού Μ. Αλεξάνδρου έως την οδό Ανδρούτσου, καθώς και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος μέσα από τη δημιουργία μίας ακόμα όασης πρασίνου σηματοδοτεί η φύτευση δέντρων από συνεργείο της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου.





Η φύτευση ολοκληρώθηκε σήμερα, ενώ παράλληλα χρώμα στην παρέμβαση και στην καθημερινότητα των κατοίκων βάζουν και τα πολύχρωμα παγκάκια, τα οποία τοποθετήθηκαν και δημιουργούν στάσεις αναμονής - ξεκούρασης στον συγκεκριμένο χώρο.

Όπως είναι γνωστό, της ανακατασκευής προηγήθηκαν η αποκατάσταση πάσης φύσεως φθορών και βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης, η κατασκευή νέων φρεατίων, καθώς και η επίστρωση με κυβόλιθους, με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον από τα συνεργεία του Δήμου Κατερίνης.

«Η νέα διαμόρφωση του πεζόδρομου της οδού Ερμού εξυπηρετεί την άνετη πρόσβαση και ασφαλή κίνηση των κατοίκων και εντάσσεται στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, ενώ όπως επισημαίνει: «Παράλληλα, συνεχίζουμε συντονισμένα να ενισχύουμε τους πνεύμονες πρασίνου, καθώς η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του ανθρώπου μέσα στις πόλεις εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του αστικού πρασίνου. Ο Δήμος μας έχει αποδεδειγμένα καταφέρει όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να αυξήσει το πράσινο στην πόλη μας».

Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Κώστας Τσιουκάνης: ««Και η συγκεκριμένη δενδροφύτευση αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και των οικισμών της με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Γενικότερα, σε εξέλιξη είναι έργα, τα οποία αφορούν την καθημερινότητα και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια του Δήμου Κατερίνης.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Γραφείο Τύπου
14-05-2018