Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΔΙΔΑΞΑΝ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ Α΄ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δίδαξαν ήθος και φιλία οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και η ομάδα των Δασκάλων Πιερίας σε μια φιλική συνάντηση που είχε τα πάντα στη φυσική έδρα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Οι Παλαίμαχοι και οι δάσκαλοι με οδηγό την ψυχή τους αγωνίστηκαν μέσα σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και αθλητικού πνεύματος όπου κυριάρχησε το «ευ αγωνίζεσθαι» πραγματοποιήθηκε μια φιλική συνάντηση μεταξύ των δυο ομάδων με φιλότιμες προσπάθειες που ανέδειξαν νικητή το ποδόσφαιρο, επικρατώντας η ομάδα των Παλαιμάχων ΠΙΕΡΙΚΟΥ με 6-2. Οι δάσκαλοι ξεκίνησαν τις φετινές υποχρεώσεις τους ενόψει της τελικής φάσης διδασκαλικού πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί φέτος τον Ιούνιο στα γήπεδα των Ιωαννίνων με συμμετοχή ομάδων δασκάλων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι δάσκαλοι εμπνεόμενοι από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο αλλά και τη διάθεση να προωθήσουν τον αθλητισμό ίδρυσαν την ομάδα των δασκάλων Πιερίας.

Η φιλοσοφία ότι ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος υγιέστατη, οι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι, γυμναστές, ειδικότητες) της Πιερίας με τη συμμετοχή τους βρίσκουν ενδιαφέρον, αποκτούν νέους φίλους – συναδέλφους και γνωρίζουν θαυμάσιες τοποθεσίες της πατρίδας μας, αφού κάθε χρόνο το πρωτάθλημα αλλάζει τόπο.

Με σύμμαχο τον καταγάλανο ουρανό και την ψυχική διάθεσή τους οι Παλαίμαχοι του ΠΙΕΡΙΚΟΥ αντιμετώπισαν την φιλόδοξη ομάδα των δασκάλων σ΄ ένα συναρπαστικό παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια όπου κυριάρχησε το πάθος με το «ευ αγωνίζεσθαι» τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου στην φιλόξενη έδρα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ όπου θυμήθηκαν τις αγωνιστικές τους επιδόσεις προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην ιστορική ομάδα της Πιερίας τον ΠΙΕΡΙΚΟ. Η ομάδα των δασκάλων Πιερίας απέδειξε πως μπορεί να παίξει αξιόλογο ποδόσφαιρο παρουσιάζοντας καλές στιγμές, μιας και ήταν το δεύτερο φιλικό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που παρά τα χρόνια στην πλάτη της διέθετε τα χαρακτηριστικά μια μεγάλης και ένδοξης ομάδας του παρελθόντος.

Η ομάδα των δασκάλων Πιερίας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας δείχνει το υψηλό αθλητικό πνεύμα, τον αθλητικό πολιτισμό, την αθλητική άμιλλα και την αγωνιστική κουλτούρα που διακατέχει τους εκπαιδευτικούς κι όχι μόνο.

Η ομάδα των Παλαιμάχων του ΠΙΕΡΙΚΟΥ απέδειξε πως το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται αλλά συνεχίζει να πλημμυρίζει τις καρδιές και τις ψυχές χωρίς να αφήσει ίχνη στα χρόνια τους.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, οικογενειακό και φιλικό, στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή στις ομάδες.

Οι συνθέσεις των ομάδων. Παλαίμαχοι ΠΙΕΡΙΚΟΥ: Μύθημης, Μαυρίδης Κων/νος, Τσιαμπέρας, Πεϊδης, Βαρβούτης, Ευθυμιάδης, Αδαμόπουλος Κ., Τζιόκας, Στύλος, Κιάφας, Καλαμπάκας, Κωνσταντινίδης, Μποταϊτης, Παπάς, Μαυρίδης Μάκης, Τσιούχας, προπονητής Παρουσιάδης.

Δάσκαλοι Πιερίας: Ζάχος, Παυλίδης, Χάρλας, Χατζημπουργάνης, Παντελίδης, Καρκάλης, Μποζαλατζής, Αναγνωστούδης, Παπαγιάννης, Δελβερούδης, Καρυώτης, Μέλιος, Παπαδόπουλος, Σαπίδης, Τάκος, Κοντσές, Φουρουντσίδης, Χατζησάββας, Βαρβούτης, προπονητής Χατζησάββας.



Διαιτητές: Τσαράι, Αβραμίδης, Καρασαρίδης της ΕΠΣ Πιερίας.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι δάσκαλοι Πιερίας αναγνωρίζοντας την προσφορά τίμησαν έναν δικό τους άνθρωπο/δάσκαλο για την προσφορά και χορηγία του στην ομάδα των δασκάλων και γενικά για το ποδόσφαιρο που αγαπά και λατρεύει. Ο Πλάτων Χατζησάββας ο στυλοβάτης της ομάδας των δασκάλων απένειμε τιμητική πλακέτα σε ένδειξη αναγνώρισης στον συνάδελφό του Βασίλη Τσακιρίδη ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους δασκάλους για την όμορφη έκπληξη.

Η ομάδα των Παλαιμάχων δια μέσου του Νίκου Καλαμπάκα απένειμε ένα συλλεκτικό λάβαρο της ομάδας στον δάσκαλο για ενθύμιο της φιλικής στιγμής. Στη φιλική συνάντηση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Συριανίδης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης κ. Παυλίδης Θεόδωρος τον οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση του Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης, ο πρόεδρος του Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης και δημοτικός σύμβουλος κ. Καλτσίδης Αλέκος. Ευχαριστούμε τον δήμο Κατερίνης, την ΕΠΣ Πιερίας, την επιτροπή διαιτησίας και τους διαιτητές, τον ΕΕΣ και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών τμήμα Κατερίνης για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα, τον κ. Μαλεζά Παύλο για την προετοιμασία του γηπέδου και των αποδυτηρίων, τον κ. Γιάννη από το κυλικείο του γηπέδου για την προετοιμασία του χώρου συνεστίασης.

Μετά το τέλος του αγώνα η κορύφωση της φιλίας έλαβε χώρα στο κυλικείο του γηπέδου όπου ο δάσκαλος Βασίλης Τσακιρίδης παρέθεσε πλούσια και ποικίλα εδέσματα στα κάρβουνα και ποτά στις δυο εξαίρετες αποστολές, στους διαιτητές και στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών στο χώρο του γηπέδου και είχαν όλοι την ευκαιρία να χαλαρώσουν για λίγο απολαμβάνοντας τα κεράσματα και ανταλλάσοντας σκέψεις και ιδέες για το μέλλον.

Η οικογένεια της ομάδας των δασκάλων ευχαριστεί θερμά τον συνάδελφο Βασίλη Τσακιρίδη για την πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, εκφράζοντας τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες για την άψογη φιλοξενία που τύχαμε στο γήπεδο του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και στο μεταξύ μας παιχνίδι. Ευχαριστίες επίσης και από την ομάδα των Παλαιμάχων Πιερικού για τα ωραία συναισθήματα που τύχαμε στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης.

Ευχαριστούμε τους διαιτητές της αναμέτρησης και την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Πιερίας.

Η φιλοσοφία μας ότι ο αθλητισμός ενώνει, χτίζει γέφυρες, δεν υψώνει τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους, γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας, προσπαθώντας για το καλύτερο στο μέλλον.

Κλείνοντας έφυγαν όλοι αγκαλιασμένοι επίλογος της πραγματικής αγάπης και φιλίας ανανεώνοντας το ραντεβού στο μέλλον. Οι δάσκαλοι συμμετέχουν στην τελική φάση του Ιουνίου στα Ιωάννινα, αφού προηγουμένως έχουν να δώσουν μια σημαντική φιλική αναμέτρηση την Τετάρτη 23 Μαϊου 2018 με την ομάδα των δασκάλων της Ημαθίας στην Βέροια ώρα 18:00.

Ευχόμαστε στους δασκάλους μας καλή επιτυχία στην επόμενη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα τον Ιούνιο και να χαίρονται ειλικρινά αυτό που κάνουν με αγάπη και σεβασμό.


Με εκτίμηση και συναδελφικότητα
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Δασκάλων