ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Σάββατο, 7 Ιουλίου και ώρα 8.30 μ.μ. σας προσκαλούμε στον αύλειο χώρο του συλλόγου (19ης Μαΐου 45) να γλεντήσουμε με την ορχήστρα του Μανώλη Παπαγεωργίου και την γκάϊντα του Γιώργου Τσιρίμπαση.

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων: : Λέμε ΟΧΙ στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας «εις χείρας αλλοτρίων»!

Οι εξελίξεις οι σχετικές με την παράδοση ουσιαστικά του ονόματος της Μακεδονίας «εἰς χεῖρας ἀλλοτρίων τοῦ διαρπάσαι... καὶ βεβηλώσουσιν αὐτό»(Ιεζ. 7,21) αλλά και οι δηλώσεις ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων αναφορικά και με άλλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας (βλ. θέματα με Αλβανία, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο),

Σήμερα στις 7:30 η τελετή έναρξης του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου με τιμώμενη χώρα την Τσεχία

Με τιμώμενη χώρα την Τσεχία ξεκινά σήμερα το ταξίδι του στο πολιτισμό το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου όπου σήμερα Σάββατο στις 7:30 το απόγευμα το διεθνούς φήμης τσέχικο κουαρτέτο ENSEMBLE MARTINU θα παρουσιάσει κομμάτια από Σούμπερτ, Σοπέν, Μότσαρτ, Ντβόρζακ, Ραβέλ κα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη προς την Κατερίνα Νικολαΐδου, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Μεσογειακούς Αγώνες

Με την σπουδαία της νίκη στους Μεσογειακούς Αγώνες, στην Ταραγόνα της Ισπανίας, η Ολυμπιονίκης μας Κατερίνα Νικολαΐδου χάρισε μία ακόμα μεγάλη διάκριση στην ελληνική κωπηλασία και αισιοδοξία σε όλους εμάς.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες (29 Ιουνίου 2018) το βράδυ στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, 20χρονος αλλοδαπός...

Ξεκίνησε η φιλοξενία παιδιών από ολόκληρη την Πιερία στο Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Ρητίνης

Την προηγούμενη Τετάρτη 20 Ιουνίου η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος άνοιξε για άλλη μια χρονιά τις πύλες της παλαιάς Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ρητίνης για τη δωρεάν θερινή φιλοξενία παιδιών από τις Κατηχητικές Συνάξεις.

Αίτηση συμμετοχής στην Εμποροπανήγυρη του Δήμου ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πωλητές ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 73/2018 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης (ΑΔΑ: 6Χ2ΜΩΕΤ-8Χ5), μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο Κατερίνης...

Απαραίτητες διευκρινήσεις σε δικές σας ερωτήσεις...

Μετά από αρκετά μηνύματα και ερωτήσεις αναγνωστών οφείλουμε να διευκρινήσουμε κάποια θέματα για την λειτουργία της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ», αλλά και να απαντήσουμε δημόσια στα ερωτήματα που μας θέσατε.

Μειώθηκε σημαντικά η κατανάλωση της λεπτής πλαστικής σακούλας το α’ τρίμηνο του 2018...


Το σχόλιο μας: Αν κάποια σοβαρή κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να βοηθήσει στη προστασία του περιβάλλοντος...
Θα καταργούσε ΟΡΙΣΤΙΚΑ την πλαστική σακούλα και θα προωθούσε στους πολίτες της σακούλες από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Α.Σ 2019

Όπως είναι γνωστό το ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ (ΕΚΑΣ) καταργήθηκε για όλους τους ασφαλισμένους που βγήκαν στη σύνταξη μετά την 12/5/2016 και από 1/1/2020 καταργείται για όλους τους συνταξιούχους ανεξαιρέτως.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

296 - Εκλέγεται ο Πάπας Μαρκελλίνος.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του.

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ως υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης έκανε σήμερα το βράδυ στο Αρχοντικό Τσαλόπουλου ο κ. Θανάσης Λιακόπουλος.

Θ. Βροντινός και Α. Χατζηπουργάνη στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας

Θ. Βροντινός και Α. Χατζηπουργάνη στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας
Οι αθλητές του Αρχελάου Κατερίνης Θ. Βροντινός και Α. Χατζηπουργάνη συμμετέχουν με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας.

ΕΠΑΜ: Απάντηση στην Ιερά Σύνοδο για τον εορτασμό της "Ημέρας της Ευρώπης"

Τον τελευταίο μήνα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την ευκαιρία της επετείου των 68 χρόνων από ιδρύσεως της Ε.Ε., απευθύνεται στον Λαό, με την διανομή σε όλες τις Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας τετρασέλιδου φυλλαδίου με θέμα “Μήνυμα για την ημέρα της Ευρώπης”.

Σύσκεψη της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Κατερίνης, σύσκεψη της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ με ομιλητή τον Γιώργο Περρο μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Εορτασμός Προστάτη Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α..

Σήμερα 29/6/2018 ημέρα εορτασμού του Προστάτη του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Αποστόλου Παύλου και ώρα 12:00, με πρωτοβουλία της Τοπικής Διοίκησης, τελέστηκε αρτοκλασία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναΐσκο Αγίου Αρτεμίου & Απόστολου Παύλου, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Δ.Α. Πιερίας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με το διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, κ. Ιωάννη Καζταρίδη, παρουσία και της διοικητικής υπαλλήλου της αυτής Διεύθυνσης και δημοτικής συμβούλου του δήμου Κατερίνης, κας Νόπης Ναβροζίδου συναντήθηκε, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018...

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο την Πέμπτη 28 Ιουνίου 17.00 μ.μ. και η σύνθεση του έχει ως εξής :

Συνελήφθη 37χρονος στην Κατερίνη για κλοπές

Το τελευταίο διάστημα διέρρηξε συνολικά 6 καταστήματα και αφαίρεσε χρήματα και ηλεκτρονική συσκευή.

Δημιουργείται πολιτικό κόμμα για την Μακεδονία - Κάλεσμα για συμμετοχή


- Μετά τα επικά συλλαλητήρια και την απαξιωτική αντιμετώπιση τους από το κυβερνόν καθεστώς, που αποτελεί αναντίρρητη απόδειξη ανυπαρξίας δημοκρατικής συναίσθησης, προκύπτει η ανάγκη άμεσης ανατροπής αυτού του καθεστώτος.

Συγκίνησε και άγγιξε ευαίσθητες χορδές... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν μια διαφορετική ομιλία...

Και πως μπορούσε να γινόταν αλλιώς όταν στο βήμα της Γ.Σ. του Πιερικού χθες στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης ανέβηκε ο Βασίλης Τσακιρίδης.

- Ήταν η ψυχή του Πιερικού... ομολόγησαν οι πάντες χθες μέσα στην αίθουσα της "ΕΚΑΒΗΣ".

Πρόταση για συγχώνευση μεταξύ του βόλεϊ του Πιερικού με του Αρχέλαου Κατερίνης.

Πρόταση χθες στην Γ.Σ. του Ερασιτέχνη Πιερικού για συγχώνευση του βόλεϊ του Πιερικού με του Αρχέλαου Κατερίνης.

Νέα διοίκηση από σήμερα στον Πιερικό - Τα ονόματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα διοίκηση από σήμερα στον Πιερικό μετά την εκλογική διαδικασία στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ".

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σχετικά με τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων στις 29/06 που ζητούν ορισμένοι Διευθυντές Εκπαίδευσης - ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

7o Γυμνάσιο Κατερίνης: Ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2.

Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο « A second chance of environment», που διοργανώθηκε από το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης...

Ευτυχώς που γλυτώσαμε το mail Χαρδούβελη !!! …

Του Φώντα Μπαραλιάκου
Οικονομολόγου – Συμβούλου επιχειρήσεων


Τα της «Καθαρής εξόδου» τα είχαμε επισημάνει νωρίς («Καθαρή» έξοδος… 9/1/2018)…

Τα του σόου στο Ζάππειο δεν σηκώνει σχολιασμού (γελάει όλη η Ευρώπη με το 15μελές … ).

«ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» λένε οι Παμμακεδονικές στο ΣτΕ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και σύσσωμες οι Παμμακεδονικές Ενώσεις των αποδήμων Μακεδόνων, ως όφειλαν και δικαιούνται, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικράτειας, με αίτηση ακύρωσης της εφιαλτικής συμφωνίας των Πρεσπών...

Περί αποστασίας και πρόωρων εκλογών ο λόγος.

Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος

Όταν ο λύκος μπει στο μαντρί, από την μανία του δεν σταματάει παρά μόνο αν “κόψει” όλα τα πρόβατα...

Το μέλλον του αθλητισμού έδωσε το παρών στην Κατερίνη - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 (Φωτορεπορτάζ)

Οι αυριανοί πρωταθλητές του στίβου έδωσαν το παρόν το Σ/Κ 23-24 Ιουνίου 2018 στην Κατερίνη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Κ18.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1149 - Ο Ραϋμόνδος της Αντιόχειας σκοτώνεται στη μάχη του Ινάμπ, όταν ηττάται από τον Νουρεντίν Ζενγκί.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΜΠΑΣΚΕΤ Ισραήλ – Ελλάδα 78-96

Η Ελλάδα πριν από λίγο έκανε το 5/5 μέσα στο Ισραήλ για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2019.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Στη διάθεση των Δήμων 95 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δημοτικών σταθμών της χώρας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την Πρόσκληση προς τους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο διάθεσης 95 εκατ. ευρώ, ώστε το σύνολο των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε ολόκληρη τη χώρα...

ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ»

Με πολλή χαρά πληροφορηθήκαμε την πρωτοβουλία του Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη» να διαθέσει στις βιβλιοθήκες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πιερίας και Κεντρικής Μακεδονίας, το βιβλίο «Αμαρτίες γονέων... και τέκνων», εκδόσεις «ΜΑΤΙ», του συμπολίτη μας κυρίου Δημητρίου Δημηνά, συν/χου Δικηγόρου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ‘ΟΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ’

Τη Δευτέρα 25/06/2018, στη Βαρνάβειο βιβλιοθήκη, διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία και με αθρόα προσέλευση των μελών, οι εκλογές του συλλόγου μας. Ψήφισαν 50 μέλη (ποσοστό 80% επί του συνόλου των 63 εγγεγραμμένων) και τα αποτελέσματα ήταν τα παρακάτω:

Εξιχνίαση κλοπής στην Κατερίνη

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών ηλικίας 64 και 40 ετών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα...

5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ»

Το περασμένο Σάββατο 25 Ιουνίου, στο θεατράκι του πάρκου της πόλης μας με πολλή επιτυχία οι μαθητές του σχολείου μας δείξανε, για άλλη μια φορά, την αγάπη τους για τη θεατρική ενασχόληση και ψυχαγωγία.

Συλλυπητήριο μήνυμα

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη στην οικογένεια του εκλιπόντος Ζιωγάνα Ελευθερίου για τον αδόκητο χαμό του αγαπημένου τους προσώπου.

Έναρξη του Meteora Wrestling Academy 2018

Αυτή την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ξεκινά επίσημα η διοργάνωση του Meteora Wrestling Academy με το Διεθνές Τουρνουά Πάλης, το οποίο θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμπάκας. Το τουρνουά συγκεντρώνει το πανελλήνιο ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν συμμετοχές από Αθήνα, Πάτρα, Γιάννενα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Σπάρτη, Δράμα, Κατερίνη κ.α.

ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 π.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»

O Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας«ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 7ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Διαγνώσθηκαν στη χώρα μας τα πρώτα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2018.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ενημερώνει ότι διαγνώσθηκαν στη χώρα μας τα δύο πρώτα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2018. Οι ασθενείς νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Οι νέοι της Βόρειας Ελλάδας χτίζουν τη συμμετοχή τους στα κοινά μέσα από καινοτόμες δράσεις

Πώς ενεργοποιούνται οι νέοι μιας κοινωνίας; Ποιες είναι οι δράσεις που θα δώσουν την ευκαιρία για δραστηριοποίηση και το κίνητρο για συμμετοχή στα κοινά;

ΕΛ.Π.ΠΙ."ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ/ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/HELLAS
«ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»
24-6-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ "Η ΔΗΜΗΤΡΑ "

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Συλλόγου μας για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας των συναδέλφων μας Αγροτών, Κτηνοτρόφων, αλλά και όλων των κατοίκων...

Ο αληθινός λαϊκός πατριωτισμός εκφράζεται μόνο στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Σε δήλωσή τους οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας για τη μη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και του πρόεδρου της ΠΕΔ Λ. Κυρίζογλου αναφέρουν: