Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

«Γυναίκες εν Δράσει» ενισχύουν Πρόγραμμα του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας για τον παιδικό Διαβήτη

Στην ενίσχυση ενός ενημερωτικού προγράμματος υγείας που υλοποιεί ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας για παιδιά που αντιμετωπίζουν τον Διαβήτη τύπου Α’, προχώρησε ομάδα γυναικών «Women in Action» η οποία πραγματοποίησε συνάντηση, για τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην Παραλία Κατερίνης και συγκεκριμένα στο bar Caldera σε ένα όμορφο και χαλαρό περιβάλλον, με συζήτηση, καλή μουσική αλλά και βραβεύσεις.



Η εκδήλωση της Ομάδας «Γυναίκες εν Δράσεις»

Ως προς τις συμμετέχουσες γυναίκες, πρόκειται για «Γυναίκες εν Δράσει», για γυναίκες που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, για γυναίκες επαγγελματίες, ιδιοκτήτριες ξενοδοχείων, διευθύντριες και στελέχη ξενοδοχείων, για γυναίκες μέλη συλλόγων, ενώσεων και τουριστικών φορέων, για γυναίκες που δραστηριοποιούνται όχι μόνο στην Παραλία Κατερίνης αλλά και σε ολόκληρο το νόμο, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, σε όλη την Ελλάδα, για γυναίκες του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών!

Πρόκειται για γυναίκες που γνωρίζονται, ενώνονται, δίνουν βοήθεια και ελπίδα σε άλλες ομάδες συνανθρώπων προβάλλοντας μηνύματα αλληλεγγύης, ελπίδας και αισιοδοξίας. Παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και δρουν!



Μέρος εσόδων της εκδήλωσης, στα παιδιά με Διαβήτη!

Στόχος αυτής της εκδήλωσης ήταν να γνωριστούν, να ενωθούν, να ευχηθούν και να καλωσορίσουν όλες μαζί τη νέα τουριστική περίοδο, ενώ μέρος των εσόδων διατέθηκε για το πρόγραμμα παιδιών με διαβήτη! Επιπλέον, βραβεύτηκε η Κατερινιώτισσα ξεναγός, Πέτρα Τσαουσίδου, για την ανεκτίμητη προσφορά της στην τουριστική προβολή της περιοχής. Επιπλέον, εκτέθηκαν και πουλήθηκαν σε τουριστικούς επιχειρηματίες της Παραλίας Κατερίνης, φωτογραφικά έργα του επίσης Κατερινιώτη, Νίκου Μπαμπανίκα, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ολλανδία.

Δεκάδες οι ωραίες παρουσίες από τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και τουριστικά καταστήματα της Παραλίας καθώς και της πόλης της Κατερίνης. Μεταξύ των άλλων γυναικών, στην εκδήλωση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Πιπίτσα Μακρίδου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά - Λάμπρου, η Οικονομική Επόπτης του Επιμελητηρίου Πιερίας Χάιδω Παπαχατζή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, η Ξανθούλα Κατεργάρη από το Δ.Σ. τού ίδιου Συλλόγου, η Κατερίνα Κατεργάρη από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, γυναίκες από τον Σύλλογο «Ολυμπιάδες», από τη Μέριμνα Παιδιού, καθώς και γυναίκες κυρίως από τον τομέα του τουρισμού.



Δηλώσεις Μαρίας Δέλιου και Λαμπρινής Κελεσίδη

Όπως, μεταξύ άλλων, δήλωσαν η Μαρία Δέλιου και η Λαμπρινή Κελεσίδη, διοργανώτριες του Women in Action: «Είμαστε γυναίκες που εμπλεκόμαστε με τον τουρισμό τόσο στην Παραλία Κατερίνης, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας. Παράλληλα όμως, θέλουμε να δώσουμε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και έτσι σήμερα μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα δοθεί στο σύλλογο Σύλλογο Διαβητικών Κατερίνης».



Και τουριστική προβολή για την Παραλία Κατερίνης

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που προβάλλονται και από Μέσα Ενημέρωσης καθώς και μέσα από το Διαδίκτυο, αποτελούν και ευκαιρίες τουριστικής προβολής. Και η φετινή εκδήλωση ήταν μια ευκαιρία προβολής της Παραλίας Κατερίνης που απέχει μόλις οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης.

Η Παραλία Κατερίνης αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς στη βόρεια Ελλάδα, με μεγάλη αμμώδη ακτή, ποικιλία επιλογών στη διαμονή, έντονη νυχτερινή ζωή, προσελκύοντας επίσης πολλούς τουρίστες από Βαλκάνια αλλά και Γερμανία, Πολωνία, Ουγγαρία και όχι μόνο, ενώ από φέτος θα κάνουν την εμφάνιση τους και τουρίστες από Αγγλία και Σκανδιναβία.

Επιπλέον, πλεονεκτήματα για επίσκεψη αποτελούν: Ο μυθικός Όλυμπος, η εύκολη πρόσβαση -αφού βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό- ο σιδηρόδρομος αλλά και το διεθνές αεροδρόμιο "Μακεδονία" που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 χλμ.



Ευχαριστίες
Μεταξύ των άλλων προσώπων που ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη συμβολή τους στην εκδήλωση, είναι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (από το Bar Caldera, για τη δυνατότητα φιλοξενίας τής εκδήλωσης καθώς και για μια σειρά από διευκολύνσεις), αλλά και ο Πάνος Γεωργιάδης από τα «Όμορφα Ταξίδια» για το φωτογραφικό υλικό.