Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ - Το συντομότερο δυνατόν οι αποζημιώσεις των δενδροκαλλιεργητών.


Το θέμα της έγκαιρης εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών που υπέστησαν οι δενδροκαλλιεργητές σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα , ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης (Πιερίας), Χρήστος Αντωνίου, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης (Ημαθίας) και Γιάννης Σηφάκης (Πέλλας).

Οι βουλευτές μετέφεραν στη διοίκηση του ΕΛΓΑ την αγωνία των παραγωγών των περιοχών τους, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες κερασιών, ροδακινιών, νεκταρινιών και δαμάσκηνων.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές κι ο Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ζαννιάς, τους διαβεβαίωσαν ότι, μετά την πρώτη επιτόπια εκτίμηση για τις ζημιές στην οποία προέβη ήδη ο Οργανισμός, προχωρούν εντατικά οι διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών ανά χωράφι, ενώ δεσμεύτηκαν για δίκαιη και αντικειμενική αποτίμηση, αλλά και έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατόν.

Παράλληλα, ενημέρωσαν τους βουλευτές πως τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία πληρωμής του υπόλοιπου έξτρα 30% επί των αποζημιώσεων του 2017.

Τόσο οι βουλευτές, όσο και η διοίκηση του ΕΛΓΑ συμφώνησαν στην ανάγκη επίσπευσης όλων των απαιτούμενων ενεργειών, προκειμένου να καταβάλλονται έγκαιρα οι αποζημιώσεις, έτσι ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στην αγροτική παραγωγή και οικονομία.

Αστέριος Καστόρης