Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΙΚΑ.

Είναι ένας από τους πολλούς συναδέλφους που τα τελευταία 9 χρόνια έχασε από την Σύνταξη του το 50%, και σήμερα ζει με την γυναίκα του με 420 Ευρώ /μήνα, δηλαδή κάτω από το όριο της Φτώχιας.
 

Μου εξήγησε πως μόλις πήρε την Σύνταξη του πλήρωσε την ΔΕΗ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΝΟΙΚΙΟ. Για το νερό μου λέει αν έρθει δεν έχω να το πληρώσω τι πρέπει να κάνω;

Πως θα περάσουμε με την γυναίκα μου μέχρι τον επόμενο μήνα;

Αν αλλάξει η κυβέρνηση θα μου δώσουν περισσότερα;

Θα μου δώσουν αυτά που έπαιρνα πριν από 10 χρόνια;

Πες μου που να πάω να διαμαρτυρηθώ; να τους πω να ζήσουν αυτοί όλοι που μας φέρανε σ ‘αυτό το χάλι με 420 Ευρώ /μήνα, μόνο τότε θα καταλάβουν τα λάθη τους.

Γιατί αν εσύ παίρνεις 2000 σύνταξη δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει κάτω από το όριο της Φτώχιας.

Πες μου τι να κάνω, γιατί με κοιτάς έτσι, ήρθα εδώ στο γραφείο Συνταξιούχων να μου δώστε μια ιδέα, μια συμβουλή απ' ότι βλέπω όμως ούτε εσείς μπορείτε να με ενημερώσετε.

Όλη αυτή την ώρα δεν έβγαλα κουβέντα, τον κοιτούσα στα μάτια και σκεφτόμουν, πόσοι Συνάδελφοι είναι σ ‘αυτή την τραγική κατάσταση, και πώς μπορώ να βοηθήσω σε όλο αυτό το χάος που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας.

Ο Συνάδελφος μου είπε πως θα ξανά περάσει.

Υπάρχει κάποιος από όλους τους υποψήφιους πολιτικούς που θα μπορούσε να απαντήσει σ ‘αυτόν τον άνθρωπο; Όπως είδατε δεν ήταν διάλογος, μονόλογος ήταν γιατί δεν έβρισκα λόγια να του απαντήσω. Θα του έλεγα να έρθει μαζί μας στις διαδηλώσεις και στους Αγώνες που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Ήταν όμως σε όλες τις διαδηλώσεις, και πορείες, που κάναμε οι Συνταξιούχοι. Έτσι λοιπόν με αποχαιρέτησε και έφυγε. Τι να του έλεγα εγώ αφού τα είπε όλα ο ίδιος.

Έτσι τελειώνει η συνάντηση με τον συνάδελφο που είναι ένας από τους 500 χιλιάδες χαμηλό Συνταξιούχους που ζούνε με συντάξεις κάτω από το όριο της Φτώχιας…….

Μόλις έφυγε θυμήθηκα δύο στίχους που είχα γράψει πριν από χρόνια.

Μπαινοβγαίνει ο μήνας
μα η σύνταξη της πείνας
δεν μας φτάνει για ψωμί
ΕΝΦΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΗ.
Τώρα μας λένε ότι μαζί τα Φάγαμε :
Δεν είναι στα καλά τους
Αυτοί μοίραζαν τα ΔΙΣ
Και ότι απόμεινε για μας
Ήταν τα ψίχουλα τους.


Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Τσιώτσιος