Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Μουσικό - Αφηγηματική Συναυλία. Με μία ξεχωριστή εκδήλωση γιόρτασαν τα τρία Δημοτικά σχολεία του Αιγινίου την 28η Οκτωβρίου του 1940.

100 και πλέον παιδάκια από τα 3 σχολεία του Αιγινίου, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της χορωδίας Αιγινίου Canto Olympus Μιχάλη Καριοφυλλίδη, ερμήνευσαν ιστορικά τραγούδια του έπους του ’40 και απήγγειλαν αποσπάσματα κείμενων που αναφέρονται στα γεγονότα της περιόδου αυτής.


«Η ισχύς εν τη ενώσει»! Καθηγητές και μαθητές της μουσικής σχολής Αιγινίου, νεανική Δημοτική χορωδία Αιγινίου Canto Olympus, το ανδρικό τμήμα του φωνητικού συνόλου, με την συμβολή του διευθυντή της Φιλαρμονικής Αιγινίου Βαγγέλη Μπουσμαλή και του Λευτέρη Αγγουριδάκη διευθυντή μουσικής σχολής Αιγινίου αλλά και την τόσο σημαντική εθελοντική προσφορά των μελών των μουσικών σχημάτων, συνέθεσαν ένα εξαιρετικό θέαμα που απόλαυσαν γονείς και φίλοι των παιδιών που κατέκλισαν το κλειστό γυμναστήριο του Αιγινίου την Κυριακή 28-10-2018.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της μουσικής παράστασης- αφιέρωμα στο έπος του ’40, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για αυτή την πραγματικά σπουδαία και πρωτοπόρα προσπάθεια, που όπως όλα δείχνουν θα έχει και συνεχεία.















Photo Hasapetis