Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Υπογραφή τελικού συμφώνου Αδελφοποίησης 5ου Γυμνασίου Κατερίνης- Νο 12 imeni Zhukova Ρωσίας στην πόλη Γκελεντζίκ της Ν. Ρωσίας

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11:00 στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο του Γκελεντζίκ έγινε η επίσημη τελετή υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης και του 9ου Δ.Σχ. Κατερίνης με το σχολείο Νο 12 imeni Zhukova της πόλης Γκελεντζίκ...

στο πλαίσιο του προγράμματος αδελφοποίησης 26 σχολείων της Κ. Μακεδονίας με 13 σχολεία της Ν. Ρωσίας, στα οποία διδάσκεται η ελληνική ως β΄ ξένη γλώσσα.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπογράφηκε από τους αντίστοιχους διευθυντές-ντριες προκειμένου να διευκολυνθεί η ενίσχυση της φιλίας και η σύμπραξη μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Στην τελετή Αδελφοποίησης, μεταξύ άλλων παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Γκελεντζίκ, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Νοβοροσίσκ , ο δήμαρχος της πόλης Καμπαρντίνκα , ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων Ρωσίας και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Γκελεντζίκ κος Γκάμλετ Βασίλιεβιτς Αφλατόν Σολάχωφ, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και αναπληρωτής του Περιφερειακού Δ/ντή Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κος Άρης Παπαδόπουλος, ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Ιωάννης Καζταρίδης, ο Δ/ντης Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Δημήτρης Συριανίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά Κατερίνης» κος Άρης Κασιμίδης, καθώς και ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας του Δήμου Δίου – Ολύμπου κος Σάκης Καλαϊτζής.

Η αδελφοποίηση αποτελεί μια δημιουργική εκπαιδευτική πρωτοβουλία που στόχο έχει να μετατρέψει την εκπαίδευση σε µία δύναµη που θα ενώσει τους λαούς, τα έθνη και τους πολιτισµούς για ένα ειρηνικό και αειφόρο µέλλον.


5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ