Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

"Το ζην επικινδύνως"

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

- Αλήθεια πόσο ασφαλής είναι η ζωή μας και η σωματική μας ακεραιότητα στην απρόβλεπτη και αλλοπρόσαλλη καθημερινότητά μας;

Παίρνω αφορμή από το απρόβλεπτο ατύχημα που συνέβη στον γνωστό καρδιολόγο της πόλης μας Παναγιώτη Ταρενίδη το απόγευμα της Τρίτης [30-10-18].

Ο διακεκριμένος για την επιστημονική κατάρτιση και το άριστο ήθος γιατρός έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος μπροστά στην είσοδο της οικοδομής του ιατρείου του, στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάδρου. Πριν προλάβει να κάνει ένα βήμα επί του πεζοδρόμου δέχτηκε αιφνίδια το κτύπημα από διερχόμενο εκείνη την ώρα αυτοκίνητο, το οποίο τον εκτίναξε επί του εδάφους και του προξένησε συντριπτικό κάταγμα στο πόδι του. Ο γιατρός μεταφέρθηκε άμεσα σε χειρουργική κλινική της Λάρισας όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση. Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτε χειρότερο.


Δεν γνωρίζω τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος και το μέγεθος της ευθύνης του απρόσεκτου οδηγού. Για την υπόθεση έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες δικαστικές αρχές. Όμως όποιος ρισκάρει να οδηγεί οποιοδήποτε όχημα επί οδού, που προορίζεται αποκλειστικά για χρησιμοποίησή της από πεζούς, έχει πλήρη ευθύνη, όταν δεν οδηγεί με άκραν επιμέλεια, τεταμένη προσοχή και σχεδόν μηδενική ταχύτητα, ώστε να προλάβει εγκαίρως την πρόκληση ατυχήματος.


Το προαναφερόμενο ατύχημα δεν είναι το μοναδικό που συνέβη στον κεντρικό πεζόδρομο. Κατά καιρούς είχαμε ατυχήματα και τραυματισμούς ιδίως από μηχανές ντελίβερι και ποδήλατα, που διασχίζουν ανεξέλεγκτα και με ιλιγγιώδη ταχύτητα τους πεζόδρομους της πόλης μας. Οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς καλούνται να λάβουν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα προς πρόληψη παρόμοιων ατυχημάτων.

Στον εξαιρετικό καρδιολόγο της πόλης μας και καλό φίλο Παναγιώτη Ταρενίδη ευχόμεθα από «βάθους καρδίας» ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στα λειτουργικά του καθήκοντα ,που τόσο ανάγκη τον έχει ο τόπος μας.