Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ανακοίνωση για την σίτιση των αναπληρωτών

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παιδείας να μεριμνήσει για την δωρεάν σίτιση των αναπληρωτών όπως έπραξε σε άλλους νομούς.

Για αυτό προτείνουμε:

1. Να περιληφθεί η Λέσχη Αξιωματικών Λιτοχώρου στον σχετικό πίνακα.

2. Να δοθεί η δυνατότητα στους αναπληρωτές να σιτίζονται στη φοιτητική λέσχη του Τ.Ε.Ι στη Κατερίνη ή

3. Να δοθεί επίδομα σίτισης στους αναπληρωτές.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 


Το ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσαν απρόκλητα οι δυνάμεις των ΜΑΤ την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που με αποφάσεις των οργάνων τους συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε εκδήλωση στο 2ο ΓΕΛ Συκεών Θεσσαλονίκης. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας στη συνεδρίαση του την Τρίτη 20/11/18 συζήτησε το αίτημα συναδέλφων για έκπτωση στο κόστος των διοδίων. Αποφάσισε να παρέμβει προς τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια με σκοπό να διεκδικήσει έκπτωση στο κόστος των διοδίων.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την ανείπωτη θλίψη και οδύνη των εκπαιδευτικών για τους δεκάδες συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του προς τους συγγενείς και τους οικείους τους.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στις δύσκολες αυτές ώρες και συνεχίζοντας την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές καλεί:

Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να καταθέσουν χρήματα για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων στον παρακάτω λογαριασμό της ΟΛΜΕ στην ΑLPHA BANK:

Αριθ. Λογ/σμού: 114-00-2002-005940,
IBAN: GR85 0140 1140 1140 0200 2005 940,
BIC: CRBAGRAAXXX

Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας η εκπαιδευτική κοινότητα έχει καθήκον να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις της στην ανακούφιση των πληγέντων αυτής της τραγωδίας.