Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Χαιρετισμός του Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας στην σημερινή απεργία.

"ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ". 

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι Συνταξιούχοι, 

Φίλες και φίλοι.

Το Σωματείο μας συμμετέχει Αγωνιστικά στην Πανελλαδική απεργία...

καθώς και σε πολλές από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των Συνταξιούχων που είναι συνέχεια του Μαραθώνιου αγώνα που ξεκινήσαμε, Οι Ομοσπονδίες συνταξιούχων από την αρχή αυτού του χρόνου.

Έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 130 κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε ότι μας έχει περικοπεί.

Οι υπογραφές όμως που μπήκανε πριν από χρόνια δεν ακυρώθηκαν και δεν πρόκειται να ακυρωθούν με την πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις μας.

Οι Ευρωπαίοι τις βάφτισαν ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ εμείς το λέμε και το φωνάζουμε πως είναι ξεπούλημα για να πληρωθούν οι ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.

Αυτό έγινε με τα χρήματα των ασφαλιστικών μας ταμείων, το χρηματιστήριο, τα Ομόλογα, το κούρεμα, Τις επανωτές μειώσεις των συντάξεων μας και λέω επανωτές……. γιατί χάσαμε τον Λογαριασμό.

Και ο Νόμος Κατρούγκαλου που τα Ισοπέδωσε ΌΛΑ.

Γι’ αυτό οι Συνταξιούχοι ζητάμε την κατάργηση συνολικά αυτού του αντιασφαλιστικού Νόμου.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι έχουμε μπροστά μας νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, με την μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020, όπως και τους αυτόματους κόφτες.

Όλα αυτά λοιπόν οι κυβερνήσεις τα ονομάζουν μεταρρυθμίσεις.

Γι’ αυτό μας ακούτε να φωνάζουμε σε κάθε ευκαιρία,


ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ.


ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ των συντάξεων μας κυμαίνονται από 25 έως και 50 %, προσθέτοντας και την φοροληστεία 24%, μένει και σε μας το 26% της βασικής σύνταξης να επί ζήσουμε,

Αυτό και αν δεν είναι Θαύμα.!!!!!!!!!

Όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις ακολουθούν τον ίδιο ΔΡΟΜΟ, τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα και την φοβία απέναντι στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και γενικά σε όλους τους Έλληνες, προκειμένου να υλοποιήσουν τις βάρβαρες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και προγράμματα που και ίδιοι όπως ομολογούν ΤΩΡΑ δεν τα πιστεύουν.

Και απευθύνομαι σε όλους όσους Κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

Δεν ζητιανεύουμε την λύπηση τους.

Απαιτούμε σεβασμό και την αξιοπρέπεια στην Τρίτη Ηλικία.

Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση μας ούτε τον τελευταίο νόμο, ούτε τους προηγούμενους που πετσοκόβουν τις Συντάξεις μας.

Έχουμε και εμείς δικαίωμα στον πλούτο που δημιουργήσαμε δουλεύοντας σε μια πραγματικά κατεστραμμένη ΧΩΡΑ από την δεκαετία του 40.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μια αξιοπρεπή ΖΩΗ για εμάς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Επίσης διεκδικούμε την επαναφορά των συντάξεων, την Ιατρική περίθαλψη και παροχών που έχουμε ακριβοπληρώσει και μας έχουν αφαιρέσει.

Αυτά όμως Συνάδελφοι και αγαπητοί φίλοι, Δεν γίνονται μόνο με λόγια και χωριστές συγκεντρώσεις.

Το Σωματείο μας δεν ξεχωρίζει τους συναδέλφους, γιατί δεν υπάρχουν χρώματα στο αγώνα που ξεκινήσαμε, το έχουμε αποδείξει αλώστε,

ΓΙΑΤΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΧΡΩΜΑ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑ.

Θυμώνω όταν βλέπω ανθρώπους που αδιαφορούν για ότι συμβαίνει σήμερα, δεν μπορώ να συγχωρήσω την αδιαφορία τους για το τι αφήνουμε στις επόμενες Γενιές.

Πάντα έλεγα και έγραφα, πως δεν θέλω να ζήσουν τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου και να περάσουν αυτά που πέρασα και έζησα εγώ.



Αν ζούσε σήμερα ο Νίκος Ξυλούρης θα τραγουδούσε.

ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΠΟΥ "ΑΚΟΜΑ" ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ……….

ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ Ήσυχα, Ήσυχα, και απλά.

Γι’ αυτό Συνάδελφοι καλούμε όλους τους συνταξιούχους να γραφτούν στα σωματεία τους, και έτσι μαζί με τους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τσιώτσιος Θεόδωρος