Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Οδός Παπαμελετίου Υπάρχει;


Άρθρο Γνώμης του Ευάγ. Αθανασιάδη.(*)

Έφυγε από τη ζωή ο Ταξίαρχος Παπαμελετίου. Πιο γνωστός σαν: ο Ταγματάρχης Διοικητής της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, το 1974. Η Α΄ Μοίρα Καταδρομών, με Διοικητή τον Ταγματάρχη Παπαμελετίου, ήταν το εξ ουρανού στοργικό σφικταγκάλιασμα της Μητέρας Ελλάδος, στη δοκιμαζόμενη, λαβωμένη, γαλανομάτα, πανώρια κόρη της, την Κύπρο.

Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος. Με αφορμή την ημέρα αυτή, κλιμάκιο της Δ/νσης Δασών αποτελούμενη από τους :

Ένταξη νέων ειδικοτήτων στα Τμήματα Μαθητείας από το σχολικό έτος 2018-19

Με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκη πρόκειται να ενταχθούν από την επόμενη σχολική χρονιά στα τμήματα του «ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ – ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ» και οι παρακάτω ειδικότητες των ΕΠΑΛ: 

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κατερίνης συνεχίζουν τις προβολές στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος ‘Μητρόπολεις του κόσμου
- Ο δρόμος προς την ενηλικίωση στο σύγχρονο αστικό τοπίο'.
 

Οι ποδηλάτες της Ελλάδας προτείνουν βελτιώσεις στον ΚΟΚ

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) και ενεργή από το 2010 στην προώθηση της αστικής ποδηλασίας και της κυκλοφοριακής ασφάλειας, συνεργάζεται με συλλόγους και ομάδες ποδηλατών από όλη την Ελλάδα, για τη βελτίωση των διατάξεων του ΚΟΚ που αφορούν τα ποδήλατα. Σε πρόσφατο υπόμνημα προς τη Βουλή που συνυπογράφει ο σύλλογός μας, οι ποδηλάτες απαντούν στα άρθρα 24-27 του νομοσχεδίου για την αναθεώρηση του ΚΟΚ,

 

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΙΟΥ ΦΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ LIDL


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, κατόπιν διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, διαπίστωσε...

Εξαιρετική η θεατρική παράσταση “Εκτός Ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ΄ ομολογία παράλογου” που παρουσίασε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Τις καλύτερες κριτικές απέσπασε η θεατρική παράσταση “Εκτός Ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ΄ ομολογία παράλογου”, που είχε τη δυνατότητα να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό της Πιερίας, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ».

Ενισχυμένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εντατικοποιεί τις δράσεις της, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Φ. ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ (Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους)

Αξιότιμε κύριε Κουρμούση, τα Επιμελητήρια αποτελούν τον αποδέκτη της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας και εκπροσωπούν χιλιάδες επιχειρηματίες – επαγγελματίες που αγωνίζονται καθημερινά απέναντι σε μια οικονομία που έχει συρρικνωθεί κατά 25% τα τελευταία χρόνια.

Η ΔΕΥΑΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον, το νερό η βασική πηγή ζωής, έχει αποτελέσει στοιχείο ανταγωνισμού και ως συνέπεια, περιοριστικό παράγοντα για τις επόμενες γενιές. Το πρόβλημα έλλειψης νερού κατά τις τελευταίες δεκαετίες, μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να στοχεύουμε στην ποιοτική διαχείριση του ύδατος με στόχο της επάρκεια του. 
 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΑΤΑ

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας, για τα συλλυπητήρια μηνύματα, την συγκινητική παρουσία του κόσμου στην εξόδιο ακολουθία και τις εκδηλώσεις αγάπης και μνήμης του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ στο βαρύ πένθος μας την Κυριακή 11/3/18 στον αγώνα ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για την απώλεια του αγαπημένου μας συζύγου, αδελφού Γιώργου Γκιάτα. 

4.000.000 επισκέψεις!

Ήταν 28 Ιανουαρίου του 2015 όταν η "ΑΛΗΘΕΙΑ" έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο... αχανές σύμπαν του διαδικτύου. Από τότε  περάσαν τρία χρόνια και δυο μήνες.

Ξεκινήσαμε μαζί ένα ταξίδι που δεν μας ενδιέφερε ο προορισμός του, αλλά το ίδιο το ταξίδι...

Αστική Σχολή: «Η φουστανέλα ως σύμβολο της επανάστασης του 1821» - Έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς της Νίτσας Ξανθοπούλου

«ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2018» ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ - Με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος. «Η φουστανέλα ως σύμβολο της επανάστασης του 1821» - Έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς της Νίτσας Ξανθοπούλου στην Αστική Σχολή

Δήμος Κατερίνης - Δημοτική Κοινότητα Κορινού: Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης για την οστεοπόρωση

Με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης» εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση διοργανώνουν στη Δημοτική Κοινότητα Κορινού το διήμερο 29 (Πέμπτη) και 30 (Παρασκευή) Μαρτίου 2018, ο Δήμος Κατερίνης και ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, «Πεταλούδα».

Τι σημαίνει η πτώση του Αφρίν για την Ελλάδα;


Τι συμπέρασμα μπορεί να βγει για την πατρίδα μας από την πτώση του Αφρίν, αλλά και τον διαμελισμό της Συρίας από "φίλους" και εχθρούς;
Μπορεί και θέλει η Ελλάδα να πάρει κάποια μαθήματα από τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην περιοχή;

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών - Κύριε Υπουργέ, Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας με επιστολή της διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων των συναδέλφων τους Αστυνομικών της Δ.Α. Πιερίας, που μεταβαίνουν αποσπασμένοι στον Έβρο, τη Λέσβο, τη Χίο προκειμένου να ενισχύσουν το έργο του ελέγχου των μεταναστευτικών ροών.

Μια εικαστική έκθεση με «ιερό» σκοπό

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης Πλαταμώνος σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου, την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας διοργανώνουν για πρώτη φορά τη φιλανθρωπική εικαστική έκθεση με τίτλο: « ἐφ' ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε» (κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 25:40).

Βιωματική επιμόρφωση του Σ.Δ.Ε. Κατερίνης στο ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι εκπαιδευόμενοι/ες και η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Μαρία Σαρρή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Κατερίνης συμμετείχαν στο ομαδικό εργαστήριο εγγραμματισμού με θέμα: «Ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για εργασία, η περίπτωση της πλατφόρμας ΑΣΕΠ».

Σήμερα το μεσημέρι Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης και Συστημάτων Εφοδιασμού Κατερίνης) σας προσκαλούν την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 13:00, στο Αμφιθέατρο της σχολής, στην παρουσίαση της έρευνας με θέμα «Προφίλ και αντιλήψεις θεατών για το Φεστιβάλ Ολύμπου»

Ο εθνικός ύμνος των Σκοπίων. (Σήμερα πάνω από την Μακεδονία...) Ποιος κοροϊδεύει ποιον...


Η ελληνική κυβέρνηση μας λέει ότι διαπραγματεύεται... "σκληρά" με τους γείτονες μας για την ονομασία τους.

Άραγε θα αλλάξουν οι γείτονες τον εθνικό τους ύμνο;

Για να δούμε τι αναφέρει ο εθνικός ύμνος των Σκοπίων:

 

21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. γράφει ο Γιάννης Γραμματικόπουλος (δασοφύλακας Δ/νσης Δασών Πιερίας).

Η 21 Μαρτίου η πρώτη ημέρα της άνοιξης καθιερώθηκε από την διεθνή κοινότητα, ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να καταδείξει τη σημασία των δασών, που καλύπτουν το 25% της επιφάνειας της Γης, την ανάγκη προστασίας τους και την ορθή διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων.

ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

*Του Μενέλαου Τερζόπουλου

Εδώ και σαράντα ημέρες, έφυγε από κοντά μας, ένας καταξιωμένος άνθρωπος, ένας άριστος οικογενειάρχης, ένας καλός καθηγητής από το Μουσικό Σχολείο, τέλος ένας καταξιωμένος πολίτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικά από την κοινωνία της Κατερίνης.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ - ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ

Ακουμπισμένος στα βράχια, κόντρα στα μανιασμένα κύματα,

Θάλασσας φουρτουνιασμένης, έριξα όσο πιο μακριά μπορούσα,

«Η αγιασμένη Επανάσταση»


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.

Η ελληνική επανάσταση είναι η πιο πνευματική επανάσταση που έγινε στον κόσμο. Είναι αγιασμένη...