Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μνημείο άγριας κακοποίησης της Ιστορίας, σε μία προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δηλαδή την από μέρους του παράδοση του αδιαπραγμάτευτου ονόματος της Μακεδονίας μας στους αλβανοσλάβους των Σκοπίων.

Τι ακούμε και σε τι χρόνια ζούμε αδέρφια…


«Επιτυχία για την Ελλάδα» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός αν… καταφέρουμε να βάλουμε έναν γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό πριν τον όρο Μακεδονία!!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι Οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, άνεργοι, Το Σωματείο μας συμμετέχει στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018 στις 10:30 π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Σκεφτείτε κάτι άλλο γιατί ζαλιστήκαμε...


Από το πρωί έχουμε δεχτεί εκατοντάδες e-mail (από κυβέρνηση, κόμματα, φορείς, κ.α) που μας ζητάνε να απαντήσουμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε ή όχι να δεχόμαστε ενημερώσεις και δελτία τύπου.

Το μεγαλείο της φύσης στο κέντρο της Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες και ήχους που θυμίζουν τροπικό κλίμα κατέγραψε πριν από λίγο η κάμερα της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» όχι σε κάποιο δάσος ή βουνό αλλά στο κέντρο της Κατερίνης.

Δήμος Κατερίνης - “Ten - Τen Run” (Δέκα στο Δέκα): Στη δημοσιότητα το θέμα του μεταλλίου της φετινής διοργάνωσης

ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ - Την εικόνα και το θέμα του πρωτότυπου, ανάγλυφου μεταλλίου, για τη φετινή 3η διοργάνωση του αγώνα δρόμου “Ten - Τen Run” (Δέκα στο Δέκα), έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η Οργανωτική Επιτροπή.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Καλείσθε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, που θα γίνει στις 30 Μαΐου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 στο Δημαρχείο Κατερίνης (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Ίδρυμα «ΝΟΗΣΙΣ» Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας

Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής είναι θεσμός που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής, εξελίσσεται κάθε χρόνο σε μια γιορτή υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας που αναδεικνύει τις φιλότιμες προσπάθειες των μαθητών με την υποστήριξη των δασκάλων τους και του σχολείου.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ

Ο Σύλλογος Μουσικοφίλων Πιερίας στην καταληκτική εκδήλωση της φετινής χρονιάς παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια για την ξενιτιά. Κεντρικό φαινόμενο στη ζωή του Έλληνα από τα αρχαία χρόνια εκφράζεται εκτός από τις άλλες μορφές της λαϊκής και λόγιας λογοτεχνίας , και στο δημοτικό τραγούδι, δημιουργώντας στίχους και μουσικές απαράμιλλης ομορφιάς.

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ (ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. Π. ΣΑΒΒΙΔΗ

Αντώνη Ι. Ζαρκανέλα
π. Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης
της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.


Tην περίοδο που βρισκόμουνα εκτός Ελλάδος ενημερώθηκα ότι κάποιος Σαββίδης Π. είχε στείλει στα blogs μία «απάντηση» σε αυτά που σε συνέχειες παρουσιάζω στην Εφημερίδα ¨Ολύμπιο Βήμα¨ σχετικά με τα διαδραματισθέντα τη θλιβερή, πονεμένη και παρεξηγημένη δεκαετία του 1940-50.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ - ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΑΛΜΥΡΙΚΙΑ

¨Ένα διαφορετικό μάθημα έξω από την συνηθισμένη τάξη έλαβε χώρα στην παραλία Λεπτοκαρυάς παρουσία του Μητροπολίτη κ. κ. Γεωργίου , του Δ/ντή Δ/βθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Καζταρίδη...

17ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Σύλλογος Διδασκόντων & Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων - Πρόσκληση

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στα εγκαίνια των δύο αναπλασμένων αιθουσών (βιβλιοθήκη – αίθουσα πληροφορικής), του 17ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης (οδός Οδυσσέα Ελύτη 17 – πλησίον Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης)...

Η Γευσιγνωσία της Νίκης

Την άλλη Κυριακή θα έχουμε την τιμή να είναι στο πρόγραμμα της Γευσιγνωσίας της Νίκης ο κύριος Νίκος Γαϊτάνος ( Vegan Chef ), ο οποίος θα μας ταξιδέψει μέσα από την ελληνική κουζίνα.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ... ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΜΕΝΟΥΝ.

*Άρθρο του Δημήτρη Μπέη

Η Ελλάδα σε τρεις μήνες μετά από οχτώ χρόνια σκληρής λιτότητας για τους Έλληνες θα σταματήσει να δανείζεται από τους εταίρους και θα ζητήσει χρήματα από τις αγορές .

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - Β’ ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 2017-18 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 26ΗΣ & 27ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2018

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - Β’ ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 2017-18 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 26ΗΣ & 27ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Το Επιμελητήριο Πιερίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης, εταίροι της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Κέντρο Διαμεσολάβησης Πιερίας» (ΚΕ.Δ.Π.), διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

«ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

«Το χρώμα στη ζωή μας», τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής, η οποία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ», θα φιλοξενηθεί το χρονικό διάστημα Τρίτη 29 Μαΐου έως Κυριακή 03 Ιουνίου στην Αστική Σχολή.

Διημερίδα «Επαναπροσδιορίζοντας το Ελατοχώρι» στις 26 και 27 Μαΐου στο Ελατοχώρι Πιερίας με τη συνδιοργάνωση και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, των τοπικών φορέων του Ελατοχωρίου και των σπουδαστών του τμήματος Εναλλακτικού Τουρισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων»...

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

240 π.Χ. - Καταγράφεται για πρώτη φορά το πέρασμα του Κομήτη του Χάλεϋ.