Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Περιστατικό παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων στην Κατερίνη με σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου.

Σοβαρός τραυματισμός ανήλικου από άλλους ανήλικους – Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο ανήλικος νέος θύμα του ξυλοδαρμού σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην «ΑΛΗΘΕΙΑ».

Ένα περιστατικό ξυλοδαρμού ανήλικου από άλλους ανήλικους καταγγέλθηκε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" επώνυμα, έχει διασταυρωθεί και επιβεβαιωθεί και έχει ως εξής:


- Αρχές Φεβρουαρίου μια παρέα αγοριών-εφήβων έπαιζε ποδόσφαιρο σε δημόσιο κεντρικό χώρο της πόλης μας όταν τους πλησίασε μια άλλη ομάδα εφήβων ζητώντας τους να αποχωρήσουν για να παίξουν οι ίδιοι.

Στην άρνηση των νεαρών να φύγουν από τον χώρο, ένας ανήλικος δέχτηκε επίθεση με μπουνιές και κλοτσιές από τρεις ανήλικους με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά πολλαπλά κατάγματα στην κάτω γνάθο και μετέπειτα διασωληνωμένος στο Γ.Ν. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο ανήλικος θύμα του ξυλοδαρμού σιτίζεται μετά δυσκολίας, δεν μπορεί να μιλήσει κανονικά και δέχεται προς το παρόν τροφή μόνο σε υγρή μορφή, ενώ η οικογένεια του ανηλίκου βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση.

Οι τρεις ανήλικοι προσήχθησαν στην αστυνομική διεύθυνση Κατερίνης όπου αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης με κατηγορίες για «βαριές σωματικές βλάβες από κοινού» εναντίον των δραστών της επίθεσης.

-------------------------------------------------------------------

*Ένα περιστατικό που πρέπει να μας απασχολήσει όλους, γονείς, οικογένειες και αρμόδιους φορείς, διότι αφορά ανήλικα παιδιά, πρέπει να αντιμετωπιστεί με την απαιτούμενη ευαισθησία και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι το παρόμοιο.