Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το ΤΕΙ Κατερίνης ολοκληρώνουν τις προβολές στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος ‘Η Κωμωδία στον Κινηματογράφο’, την προσεχή Δευτέρα 4 Μαρτίου με την ταινία ‘Δολοφονικά αμαξίδια’.

Η προβολή θα γίνει στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης (είσοδος επί της οδού Κανελλοπούλου-απέναντι από το ΙΚΑ), με ώρα έναρξης 19.30 και είσοδο με ελεύθερη συνεισφορά.

‘Δολοφονικά αμαξίδια’– Σκηνοθεσία: Ατίλα Τιλ

Ο 20χρονος Ζολί, ο φίλος του κι ένας πρώην πυροσβέστης, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, σπρωγμένοι από απελπισία κι από φόβο πως σύντομα θα θεωρούνται άχρηστοι, αποφασίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μαφία ως πληρωμένοι δολοφόνοι. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνουν και η ιστορία γίνεται ένα ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιο που μας δείχνει γκάνγκστερ και πιστολίδια, αλλά και τη γεμάτη προκλήσεις και εμπόδια ζωή στο αμαξίδιο.

Σ’ αυτή την αυθεντική κωμωδία δράσης που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο και βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο Ούγγρος σκηνοθέτης Ατίλα Τιλ επιχειρεί μια διακριτική εξερεύνηση στις ζωές των πρωταγωνιστών που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας και αγωνίζονται για πράγματα που οι μη ανάπηροι θεωρούν δεδομένα. Σημαντικό ρόλο στη συνολικά υψηλή ποιότητα της ταινίας παίζουν οι αναπάντεχα καλές ερμηνείες των τριών βασικών ηθοποιών, οι οποίοι μπαινοβγαίνουν στους ρόλους του θύτη και του θύματος με περισσή ευκολία.


Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης