Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Απάντηση του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου στους αιρετούς της ΔΑΚΕ

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα που οι αιρετοί της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας ξεχνούν το ρόλο τους ως εκπρόσωποι των συναδέλφων και εντελώς αναίτια καταφέρονται εναντίον του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Μας προκαλεί εντύπωση η επιμονή τους για να διαταραχθεί η ούτως ή άλλως προβληματική λειτουργία του σχολείου μας.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους ότι ένας εκπαιδευτικός που υπηρετεί στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και έχει πλεόνασμα ωρών δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση συμπλήρωσης του ωραρίου, του σε άλλη σχολική μονάδα, αντίθετα με οποιονδήποτε άλλο συνάδελφο. Λόγω αυτής της ιδιομορφίας, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του σχολείου μας ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε μετακινηθεί εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου για να συμπληρώσει το ωράριό του, όμως αυτό ποτέ δεν ενόχλησε τους αιρετούς της ΔΑΚΕ, μέχρι φέτος που άλλαξε η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου.

Η επιμονή του κύριου Τόκα να μην διατεθεί εκπαιδευτικός ΠΕ06 με πλεόνασμα ωρών από γειτονικό σχολείο της ίδιας ομάδας με το Γυμνάσιο Αιγινίου, αλλά αντίθετα να μετακινηθούν δύο συνάδελφοι του Μουσικού Σχολείου (που σημειωτέον ανήκει σε άλλη ομάδα), τινάζοντας στον αέρα τη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας 1,5 μήνα πριν τη λήξη του σχολικού έτους, δεν μας προξενεί εντύπωση. Μας θυμίζει τις εποχές που το πάλαι ποτέ ΠΥΣΔΕ τον τοποθετούσε (για να παίρνει τα μόρια) στο Γυμνάσιο Ρητίνης, στο οποίο δεν πάτησε το πόδι του ούτε μία φορά, αλλά αντίθετα υπηρετούσε τον κλάδο ως ανεπίσημος «Γραμματέας» του ΠΥΣΔΕ, φροντίζοντας να ικανοποιούνται τα συμφέροντα των κομματικών του φίλων.

Για την ενημέρωση των συναδέλφων να πούμε ότι στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης υπηρετούν 70 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μετά τις πρόσφατες προλήψεις ωρομίσθιων μουσικών, αναμένεται να φτάσουν τους 100!! Μόνο για 2 μαθητές παράλληλης στήριξης έχουν διατεθεί 9 (!) εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, οι οποίοι υπηρετούν ταυτόχρονα και σε άλλα 3-4 σχολεία. Ας μας εξηγήσουν οι αιρετοί της ΔΑΚΕ με ποιον μαγικό τρόπο μπορούν να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα του σχολείου.

Οι αιρετοί μας εκπρόσωποι στο ΠΥΣΔΕ κανονικά πρέπει να υπηρετούν τον κλάδο και όχι το κόμμα, να εκπροσωπούν τους συναδέλφους και όχι τη Διοίκηση. Μαθήματα για το πώς γίνεται η συμπλήρωση του ωραρίου από αυτούς που δεν έχουν συμπληρώσει το δικό τους ούτε μία φορά, δεν δεχόμαστε.



Γιώργος Βαρδακώστας 
Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης