Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

«Μπροστά στις κάλπες…»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Η ώρα της κρίσεως έφθασε. Σε λίγες μέρες θα βρεθούμε μπροστά στις κάλπες που θα κρίνουν το μέλλον αυτού του τόπου, άλλα και της «Ενωμένης Ευρώπης» στην οποία ανήκουμε. Θα κληθούμε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση των δύο βαθμών, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο. Και θα αποφασίσουν για τα σοβαρά αυτά θέματα με την ψήφο τους για πρώτη φορά και οι 17ρηδες.


Η χρονική περίοδος που διερχόμαστε ως χώρα και ως κοινωνία είναι καθοριστική και σημαντική για το μέλλον. Παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση αποδόμησης των αξιών και θεσμών που συνυφαίνουν την πολιτιστική και πολιτισμική μας ταυτότητα ως Έθνους από ντόπιους και ξένους παράγοντες με στόχο τον αφελληνισμό και αποχριστιανισμό του Κράτους σύμφωνα με τα δόγματα της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης πραγμάτων. Είναι συνεπώς μεγάλη η ευθύνη μας ως προς τα πρόσωπα που θα εκλέξουμε να μας εκπροσωπήσουν κυρίως στο Ευρωκοινοβούλιο και που θα υποστηρίξουν με σθένος και ανιδιοτέλεια τα δίκαια και τις αξίες της Πατρίδας μας.

Οι τεράστιες λίστες των 40 κομμάτων με τους 42 υποψηφίους κάθε κόμματος θα μας φέρουν προ του διλήμματος σε ποιούς θα βάλουμε τους σταυρούς προτίμησης μας. Υπάρχουν ονόματα με προσόν την «αναγνωρισιμότητα» από την τηλεόραση, το face book, τον αθλητισμό, των καλλιστείων, του τραγουδιού και των τηλεπαιγνιδιών. Άτομα που ξοδεύουν πολύ χρήμα για μάνατζερ, διαφήμιση και εξαγορά ψήφων «αντί πινακίου φακής», αρκεί να κατορθώσουν να εκλεγούν. Από εκεί και πέρα δεν τους «καίγεται καρφί» αρκεί να πέφτει ο μισθός, τα ταξίδια και τα επιδόματα. Υπάρχουν, από την άλλη, οι καταξιωμένοι με περγαμηνές όχι μόνο επιστημονικές, αλλά οι κοινωνικά και οικογενειακά συγκροτημένοι, που ζουν οι περισσότεροι στην αφάνεια, πλην όμως αγωνίζονται και πασχίζουν για την ανασυγκρότηση εκ θεμελίων του καταρρέοντος κράτους μας, φλεγόμενοι από την επιθυμία να προσφέρουν εαυτούς θυσιαστικά για το καλό της εν κινδύνω Πατρίδας μας.

Ως καλοί πατριώτες οφείλομε να σταθούμε ευλαβικά και με περίσκεψη μπροστά στις κάλπες ανεπηρέαστοι από κομματικά κίνητρα και προσωπικά συμφέροντα. Να σταθμίσουμε την βαρύτητα κάθε υποψηφίου, αξιολογώντας όχι μόνο το βιογραφικό του σημείωμα, αλλά κυρίως τον βίο και πολιτεία του και αφού τον κρίνομε άξιο να μας εκπροσωπήσει και να υποστηρίξει τα εθνικά μας συμφέροντα και τις αξίες του πολιτισμού μας να τον ψηφίσουμε. Θα έχουμε κάνει ευσυνείδητα το καθήκον μας προς την Πατρίδα.