Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Δημήτριος Στύλος - Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Σκοτίνας.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες (Φίλες και Φίλοι)! Καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και βλέποντας το χωριό μου σε αυτήν την κατάσταση που δεν εκφράζει σε τίποτα την ιστορική μας Σκοτίνα αποφάσισα να διεκδικήσω την ψήφο σας για το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας.


Οι προθέσεις μου είναι ειλικρινείς, οι πράξεις μου και η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι διαφανείς και ξεκάθαρες, – απόδειξη ότι είναι η πρώτη φορά που κατέρχομαι ως υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος στο Χωριό μας, αγαπώ τον τόπο μας, έχω όραμα γι’ αυτό και να 'στε σίγουροι ότι θα το κατακτήσω μαζί με τους ανθρώπους του συνδυασμού του Πέτρου Κιάφα μέσα από σκληρή δουλειά.

Μετέχοντας και εγώ στον όλο σχεδιασμό του προγράμματος από τον συνδυασμό μας για το σύνολο του Δήμου έχω να τονίσω ότι μόνο δουλεύοντας με σχέδιο, με έναν πιο ανοικτό και υπεύθυνο τρόπο λειτουργίας, μπορούμε να δούμε αλλαγές στο χωριό μας!

Είμαι αποφασισμένος και έτοιμος να κάνω θυσίες με στόχο τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας.

Επιθυμώ οι πολίτες της Σκοτίνας να ταυτίσουν την υποψηφιότητά μου με δύο (2) πράγματα:

  • τη Διαφάνεια στα έργα μου και
  • την Καθαρότητα στις προθέσεις μου,

Έχω σκοπό να αλλάξω τον τρόπο τοπικής διακυβέρνησης του χωριού μας, με ένα νέο οργανόγραμμα. Να αναδιατάξω τις προσφερόμενες υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο, ήρθε η ώρα πλέον για δράση, φτάνει πια, ήρθε η ώρα της Σκοτίνας, το χωριό μας επιτέλους πρέπει να βγει από την αφάνεια και τον μαρασμό τόσων ετών.


Πολλοί λένε ότι ο χρόνος μιας θητείας δε φθάνει για να αλλάξουμε το πρόσωπο του χωριού μας. Και όμως, Φθάνει και Περισσεύει. Για ανθρώπους με όρεξη και πείσμα για δουλειά, που σηκώνουμε τα μανίκια, έχουμε στόχους, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, όραμα, είμαστε πειθαρχημένοι και έχουμε πρόγραμμα, ο χρόνος είναι σύμμαχός μας.


Θέλω να υπογράψω με τους συμπολίτες μου ένα είδος κοινωνικού συμβολαίου που θα αφορά τον «πολιτισμό» της καθημερινότητας και με αυτό εννοώ:


  • το καθαρό πεζοδρόμιο
  • το φωτισμό και τις καινούριες λάμπες
  • τους δρόμους χωρίς λακκούβες
  • τις ράμπες για τα ΑμΕΑ
  • το πράσινο που φυτεύεται και ποτίζεται
  • την παιδική χαρά που συντηρείται και φωτίζεται επαρκώς
  • τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών της Τοπικής Κοινότητας
  • όλα αυτά δηλαδή που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων μας, όλα αυτά τα μικρά που θα κάνουν τη ζωή μας εύκολη.



Σχεδιάζω για τα επόμενα χρόνια την Ίδρυση στο χωριό μας Εκκλησιαστικού Μουσείου στο οποίο θα εκτίθενται πέρα από τα εκκλησιαστικά κειμήλια και το προσωπικό αρχείο του συντοπίτη μας Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Καλλινίκου που τόσα έκανε για το χωριό μας. Γιατί για εμάς τουρισμός δεν είναι μόνο η θάλασσα και η Παραλία και πιστέψτε με είμαι έτοιμος να κάνω όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Σκοτίνα να μπει ανάμεσα στους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας.

Πρέπει τέλος να διεκδικήσουμε την επιστροφή του αρχείου της Επισκοπής Πλαταμώνος Ραψάνης και Λυκοστομίου.

Εντοπίσαμε της αναπτυξιακές προοπτικές του χωριού μας στον τομέα του Τουρισμού και του Πρωτογενούς Τομέα. Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται δράσεις για να προσελκύσουμε τουρισμό όλους τους μήνες του χρόνου είτε στο βουνό μας είτε στην θάλασσα μας.

Θέλουμε να δούμε τα τοπικά προϊόντα της Σκοτίνας να προωθούνται με σωστό σχεδιασμό σε Ελλάδα και Ευρώπη, μόνο η παραγωγή του Κάστανου στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή του Ολύμπου αγγίζει πολλές χιλιάδες τόνους. Τέλος επιβάλετε να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε την παραγωγή του Κάστανου στο χωριό μας το οποίο απειλείται από την σφήκα, εξασφαλίζοντας στον Σκοτινιώτη Καστανοπαραγωγό ένα εγγυημένο εισόδημα.

Να είστε σίγουροι ότι θα εργαστώ σκληρά ώστε να αποκτήσουμε ένα τοπικό συμβούλιο αντάξιο των προσδοκιών μας.

Ζητώ λοιπόν τη στήριξή σας ως Υποψήφιος Τοπικός σύμβουλος με πολιτικό θάρρος, με γνώση, με εμπειρία, με υπευθυνότητα και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Δώστε μου την δύναμη να αγωνιστώ για το καλό του τόπου μας.

Μπορώ μόνο να δεσμευθώ για πολλή δουλειά, για καινοτόμες παρεμβάσεις και ξεκάθαρους όρους, σε μια εποχή με μεγάλη αδιαφάνεια. Έχουμε σχεδιάσει το μέλλον του χωριού μας με μια καινούργια πρόταση ανάπτυξης, θέλοντας να κάνουμε τα κοινά μας όνειρα …. πραγματικότητα

Για μια Σκοτίνα, με ....ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τους Δημότες της και τους κατοίκους της!



Δημήτριος Στύλος 
Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Σκοτίνας