Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

80% υπέρ του να λειτουργήσει το "Πάρκο Χρωμάτων" στην Κατερίνη! Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στο facebook για το αν θέλουν οι πολίτες ή όχι να λειτουργήσει φέτος 2019-2020 το "Πάρκο των Χρωμάτων" στην Κατερίνη.


Αφορμή για την διενέργεια της ψηφοφορίας ήταν το δελτίο τύπου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας εδώ: «Έκτακτη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου».


Στο δελτίο τύπου η Εθελοντική Ομάδα αναφέρει ότι : «Αποτελεί ειλημμένη απόφαση του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου, φέτος, να μη λειτουργήσει το "Πάρκο των Χρωμάτων"».

*Μέχρι σήμερα (14/9/19), διάψευση δεν υπάρχει από πλευράς της νέας διοίκησης του Δήμου Κατερίνης.


Ο αριθμός των συμμετεχόντων (707) στην ψηφοφορία αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό δείγμα ψηφοφόρων και δείχνει το ενδιαφέρον των πολιτών για το συγκεκριμένο θέμα και το αποτέλεσμα αποτυπώνει ξεκάθαρα την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που πήραν μέρος στη ψηφοφορία : να λειτουργήσει το "Πάρκο των Χρωμάτων" και φέτος.➤ Τα αποτελέσματα:


Ψήφισαν:  707

Ναι, να λειτουργήσει το "Πάρκο των Χρωμάτων":        569 ψήφοι -  80,48%

Όχι, να μην λειτουργήσει το "Πάρκο των Χρωμάτων":  138 ψήφοι -  19,52%
Ξεκάθαρα λοιπόν, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του "Πάρκου των Χρωμάτων" στην Κατερίνη.

Ας μελετήσει λοιπόν, η νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης και ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος το αποτέλεσμα και ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.


Για οποιαδήποτε σημαντική απόφαση, πρώτιστο είναι να ερωτάται ο πολίτης, και αν η νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης προτίθεται να προβεί στην διακοπή της λειτουργίας του "Πάρκου των Χρωμάτων" ή σε σημαντικές αλλαγές, θα πρέπει να λάβει υπόψη την θέληση των πολιτών. Μπορεί αν θέλει ο Δήμος Κατερίνης να προχωρήσει σε κάποιου είδους ψηφοφορία για το συγκεκριμένο θέμα, είτε μέσα της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου ή με κάποιο άλλο τρόπο.


Το "Πάρκο των Χρωμάτων" ήταν μια καλή πρόταση για τα Χριστούγεννα και αν υπήρχαν προβλήματα στο κόστος λειτουργίας του ή σε θέματα διαφάνειας, δεν σημαίνει ότι απαραιτήτως θα πρέπει να μην λειτουργήσει ξανά. Μπορούν να καταγραφούν τα προβλήματα, οι ατέλειες και οι ελλείψεις του και να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο και κυρίως με περισσότερες προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις, δρώμενα και καλύτερη οργάνωση. (Αντί για μεγάλα ονόματα σε συναυλίες, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περισσότερο τοπικοί και νέοι καλλιτέχνες π.χ.)

Είναι πολλά αυτά που θα μπορούσαμε να πούμε, αλλά το σημαντικό είναι να υπάρξει (άμεσα) μια δημόσια διαβούλευση ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους πολίτες ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για όλους.


Ο καιρός πλησιάζει και οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν γρήγορα...