Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Η "ΣΥΜΦΩΝΙΑ" ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ - ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΕΘ

Στο τέλος της ημερίδας που διεξήχθη στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στις 4/09/19 στις 19:00, με θέμα τις αιτίες που ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η "Συμφωνία των Πρεσπών", με εισηγητές τους κ.κ. Γ. Κασιμάτη, Β. Καρακωστάνογλου και Γ. Ρωμανό...

έξω από το κτίριο έλαβε χώρα συμβολική διαμαρτυρία όπου και κλήθηκε επίσημα ο κόσμος που συμμετείχε στην ημερίδα, να παραβρεθεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σαββάτου στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Πολιτών για τη Μακεδονία (διοργανωτής της εκδήλωσης του Σαββάτου), μέλη της Ε.ΠΟ.Σ και εκπρόσωποι των χριστιανικών σωματείων.

Η αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ήταν κατάμεστη, στο πάνελ συμμετείχαν εκπρόσωποι των παμμακεδονικών οργανώσεων Ελλάδας και εξωτερικού.



➤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Σ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 07/09/2019


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ), έχοντας προκύψει από την ανάγκη για πολιτική μετεξέλιξη της δημοκρατικής έκφρασης του Ελληνικού Λαού μέσα από τα συλλαλητήρια απέναντι στην εθνομειοδοτική εκάστοτε κυβερνητική τακτική στο θέμα της Μακεδονίας, καλεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 18:00, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Ανεξαρτήτως κομματικής προελεύσεως, ο σεβασμός της «Συμφωνίας των Πρεσπών» αποτελεί πλήγμα για τον Ελληνισμό και εγκληματική εξωτερική πολιτική.

Οφείλουμε να το επισημάνουμε με κάθε τρόπο και στην κυβέρνηση της ΝΔ και με την παρουσία μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον Λευκό Πύργο.

Καλούμε όλους τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την διοργάνωση της διαμαρτυρίας, τόσο στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όσο και στο Λευκό Πύργο να διδαχθούν από τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος και να πράξουν τα δέοντα για την επιτυχή περιφρούρηση της συγκέντρωσης από στοιχεία που ενδεχομένως προσπαθήσουν να την αμαυρώσουν έτσι ώστε η εκδήλωση να είναι δυναμική και ειρηνική από την αρχή μέχρι το τέλος της και να μην διαλυθεί πρόωρα.

Ο εχθρός είναι κοινός και ο αγώνας θα έχει αίσια έκβαση εάν παραμείνουμε ενωμένοι.

Ενωμένοι εξάλλου καταφέραμε να διοργανώσουμε τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, που επηρέασαν σημαντικά το πολιτικό σκηνικό και ταυτόχρονα άφησαν μια μεγάλη παρακαταθήκη σε εμάς και στις επόμενες γενεές.

Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να παρευρεθεί ειρηνικά αυτό το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και κρατώντας την Ελληνική σημαία και την σημαία της Μακεδονίας, να στείλουμε μήνυμα ιστορικής αλήθειας και εθνικής συνοχής:


«Η Μακεδονία είναι Ελλάδα». 



05/09/2019

Η Εκτελεστική Γραμματεία
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ)