Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «Ο ΑΡΓΟΣ» για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα 4 Οκτωβρίου 2019, μια ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα ζώα, αλλά και στους ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την φροντίδα και την προστασία τους.

Με την ελπίδα ότι η σημερινή ημέρα δεν θα είναι μόνο μια ακόμη επέτειος που σύντομα θα ξεχαστεί, αλλά το ξεκίνημα μιας ουσιαστικής αλλαγής με πρωτοβουλίες και δράσεις από όλους μας, που το αποτέλεσμα του θα είναι ένα καλύτερο μέλλον για τα ζώα.

Στο πλαίσιο αυτό, βλέπουμε τις κυβερνήσεις να προβαίνουν σε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία των ζώων, τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές να βρίσκονται δίπλα στα ζώα και τους φιλόζωους και έτσι να δημιουργείται ένα πλέγμα προστασίας, που μας κάνει να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγα τα περιστατικά κακοποίησης ανυπεράσπιστων ζώων, κάτι που δεν πρέπει να μας εφησυχάζει και να μας θυμίζει ότι χρειάζεται ακόμα πολύ προσπάθεια και χρόνος ώστε να μπορούμε να πούμε ότι όλα βαίνουν καλώς.

Ευχόμαστε, στην επόμενη επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, να είναι περισσότερα τα καλά και αισιόδοξα νέα και πολύ λιγότερα να είναι τα νέα για κακοποιήσεις ζώων.

Σαν Φιλοζωικό Σωματείο, θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ζώων, θα επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα, θα αναδεικνύουμε τις θετικές ενέργειες από όπου και αν προέρχονται αυτές, θα βρισκόμαστε δίπλα σε όσα ζώα χρήζουν της βοήθειας μας και σε όσους φιλόζωους ζητούν την στήριξη μας και θα επιδιώκουμε πάντα την συνεργασία με τις επίσημες αρχές και όσους επιθυμούν να συμβάλουν στο να προσφέρουμε έναν καλύτερο κόσμο στα ζώα.


Το Δ.Σ.
Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «Ο ΑΡΓΟΣ»