Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Job-Shadowing Φιλοξενία στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης φιλοξένησε τη συνάδελφο κ. Martina MackManschott από τη Γερμανία το διάστημα από 23 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου 2019. Η συνάδελφος εργάζεται στο σχολείο Haidwald- Grundschule που βρίσκεται στο Maxdorf του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Ρηνανίας- Παλατινάτου.

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Ka1 που εκπόνησε η ίδια, της δόθηκε η δυνατότητα της κινητικότητας και ταυτόχρονα παρακολούθησης και παρατήρησης εργασίας (JobShadowing) Ελλήνων εκπαιδευτικών. Η συνάδελφος κ. Martina Mack-Manschott επισκέφθηκε σχεδόν όλα τα τμήματα του σχολείου μας και παρακολούθησε μαθήματα όχι μόνο των δασκάλων αλλά και των ειδικοτήτων.

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων ακολούθησε συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και διατύπωση προβληματισμών. Το Job-Shadowing δίνει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα έκφρασης και προβληματισμού με τη συμμετοχή συναδέλφων από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα συζήτησε με τον σύλλογο διδασκόντων για την οργάνωση του σχολείου και για το παιδαγωγικό κλίμα που επικρατεί. Επίσης στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα παιδαγωγικά συστήματα και τα προγράμματα σπουδών που ακολουθούν τα δύο σχολεία, καθώς και θέματα διδακτικής και μεθοδολογίας.

Για το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Η επαφή και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συναδέλφων από διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα προωθεί την παιδαγωγική διαδικασία.

Η συνάδελφος έφυγε από το σχολείο μας γεμάτη όμορφες εικόνες και σκέψεις με την υπόσχεση μία αντιπροσωπεία να επισκεφθεί το σχολείο Haidwald- Grundschule στο Maxdorf.

Με εκτίμηση, 

15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης