Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Οι μαθητές-τριες του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου.

Μία πρωτότυπη διδακτική δραστηριότητα με στόχο την βιωματική μάθηση πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του μαθήματος των θρησκευτικών οι μαθητές-τριες του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης με τη Θεολόγο της τάξης τους κυρία Αιμιλία Ζαχαριάδου.


Συνοδοί καθηγητές ήταν οι κα Γεωργίου, κα Σταματοπούλου, κα Καλαμπαλίκη, κα Ευθυμιάδου και κος Δελβερούδης.



Περπατώντας κυριολεκτικά στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου με "ξεναγό" τον επίσκοπο τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο ξεκίνησαν από το βήμα του Αποστόλου στη Βέροια και στη συνέχεια ακολουθώντας την "Βεροιοστράτα" - δρόμο που διατρέχει αρχαία Εμπορική Οδό - επισκέφθηκαν τον Κολινδρό και την Μεθώνη.

Σύμφωνα με την παράδοση ο Απόστολος Παύλος και οι Βεροιείς που τον συνόδευαν ακολούθησαν αυτή την πορεία μέχρι το λιμάνι της αρχαίας Πύδνας, όπου σύμφωνα και με τα τελευταία πορίσματα της έρευνας ο Απόστολος των Εθνών εγκατέλειψε τη Μακεδονία και κατέπλευσε για την Αθήνα. Σήμερα εκεί σώζονται ερείπια της βυζαντινής επισκοπής Κίτρους.

Οι μαθητές-τριες περπάτησαν κυριολεκτικά στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου ξεκινώντας από το βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Βέροια εκεί όπου κατά την παράδοση δίδασκε κατά την παραμονή του στην πόλη και στη συνέχεια ακολουθώντας τον δρόμο που διατρέχει μέχρι και σήμερα την αρχαία Εμπορική Οδό που συνέδεε την Βέροια με την Κατερίνη επισκέφτηκαν την Μεθώνη, τον Κολινδρό, όπου στην αίθουσα του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου απόλαυσαν την αβραμιαία φιλοξενία στην αρχαία Πύδνα.