Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Η αρχαία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)

Είναι παράδοση πλέον να τελείται στην Κατερίνη, κάθε χρόνο μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων, η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών για τους νέους.


Έτσι και φέτος, το βράδυ της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου (Παρεκκλήσιο Ιερού Ναού Αγίας Άννης).

Συμμετείχαν 110 νέοι και νέες, στελέχη του νεανικού έργου, όπως Κατηχητές, Ιερόπαιδες-Αναγνώστες, Κατασκηνωτικά Στελέχη, Εθελοντές Κοινωνικού Φροντιστηρίου, αλλά και πολλοί άλλοι φοιτητές, που σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού και επιστρέφουν για τις εορταστικές διακοπές.

Η τέλεση της αρχαιοπρεπούς Θ. Λειτουργίας εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων του Γραφείου Νεότητας για την πνευματική οικοδομή και τη λειτουργική αγωγή των νέων στελεχών της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος προέστη της Θ. Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από 4 ιερείς και 2 διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ διακόνησαν ιερόπαιδες, αναγνώστες και ψάλτες από διάφορες Ενορίες της Πιερίας.

Σύμφωνα με τις «Αγάπες» της πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας, παρατέθηκε δείπνο για όλους όσοι συμμετείχαν στη λατρευτική αυτή σύναξη, στους χώρους του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου «Κιβωτός».

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αρχαιότητα του κειμένου της Θείας Λειτουργίας και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που ανάγονται στο λειτουργικό βίωμα των χριστιανών των πρώτων αιώνων της Εκκλησίας.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι οι πιστοί των πρώτων χριστιανικών χρόνων τελούσαν τη Θ. Λειτουργία, γενικότερα τη χριστιανική λατρεία, υπό διαφορετικές συνθήκες, συχνά κάτω από τον φόβο των διωκτών, κάτι που φανερώνει την δύναμη της πίστης τους.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και να συνομιλήσει με πολλούς από τους νέους, ενώ δόθηκε και η ευκαιρία γνωριμίας με νέα πρόσωπα, που εντάχθηκαν στο εκκλησίασμα, συνοδεύοντας φίλους ή γνωστούς και εκδήλωσαν για πρώτη φορά το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν και σε άλλες εκδηλώσεις του Γραφείου Νεότητας.