Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

«Μαζί για τον Συνάνθρωπο».Μαζική συμμετοχή των Πιεριέων στη συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Με κοινό όραμα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά και με την ευλογία...

και την πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ,. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου, πολυθεματική δράση των συλλόγων και φορέων της Πιερίας για τη συλλογή τροφίμων εν όψει των Χριστουγέννων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Τροφοδότης».


Η εκδήλωση που είχε τίτλο «Μαζί για τον Συνάνθρωπο» έλαβε χώρα στο Ενωσιακό Γήπεδο της Ε.Π.Σ. Πιερίας στην Νέα Έφεσο και συμμετείχαν δεκάδες πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι και φορείς της Πιερίας, οι οποίοι υλοποίησαν ποικίλες δράσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου όπως ποδοσφαιρικό τουρνουά, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά, μουσική, μπαζάρ, κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του νομού υπό την αιγίδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Πιερίας, η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πιερίας, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων ΑμεΑ ν. Πιερίας «ΣΤΗΡΙΖΩ», ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, ο Σύλλογος «Κόρες Πιερίων οι Κατερινιώτισσες», ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας, ο Σύλλογος Ελάφου, η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πιερίας (ΑΓΕΠ), ο Σύλλογος Νεοκαισάρειας «Ο Πόντος», ο Πολιτιστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος Ανδρομάχης «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εξοχής, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πιερίας, ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί», o Θρακικός Σύλλογος Γανόχωρας, ο Αθλητικός Σύλλογος «Οι Ολύμπιοι Κατερίνης», το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης «Το Ξαθέρι», το Ι.Ι.Ε.Κ. και το Κ.Δ.Α.Π. ΛΥΔΙΑ καθώς και άλλοι σύλλογοι και φορείς της Πιερίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και οι Αρχιερείς που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εορτή του Αγίου Αγαθονίκου και τα ονομαστήρια του Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αγαθονίκου. Συγκεκριμένα, τη δράση τίμησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος.

Τα τρόφιμα μακράς διαρκείας και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στους υπεύθυνους ιερείς του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πρεσβύτερο Σταύρο Κοσέογλου και Πρεσβ. Ιωάννη Σαββίδη ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του σημαντικού φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες, μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα.

Θερμές ευχαριστίες προς όλους συντελεστές της εκδήλωσης για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους αλλά και τους πολίτες της Πιερίας που αγκάλιασαν τη δράση με τη μαζική τους προσέλευση στο γήπεδο, εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και τον ιδιαίτερο ρόλο του Εκκλησιαστικού Κοινωνικού Παντοπωλείου στην προσπάθεια ανακούφισης των ευπαθών ομάδων. Τέλος, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μια παμπιερική πράξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην στήριξη πολλών οικογενειών που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και τα Ενοριακά παραρτήματά του, παρά τις πολλές δυσκολίες, έχουν κατορθώσει να στηρίζουν σταθερά και σε εβδομαδιαία βάση πεντακόσιες περίπου οικογένειες Πιεριέων με είδη διατροφής και είδη καθαριότητας και υγιεινής.