Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Έτσι θα εορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα στον Δήμο Κατερίνης...

Δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων. Τι θα γίνει, πότε, πως και που.

➤ Το δελτίο τύπου:


Ο Δήμος Κατερίνης ξεδιπλώνει το παραμυθένιο σκηνικό των γιορτών στις «Γωνιές των Χριστουγέννων»

- Η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου διαχέεται σε όλη την πόλη!
- Μετράμε αντίστροφα - επίσημη έναρξη την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου

Ο Δήμος Κατερίνης φορά τα γιορτινά του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσουμε όλοι μαζί στις «Γωνιές των Χριστουγέννων», σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγκαλιά, μια μαραθώνια γιορτή που δημιουργεί εστίες χαράς και ενώνει κάθε πλατεία, κάθε γειτονιά από τις 06 Δεκεμβρίου έως τις 04 Ιανουαρίου.

Ήδη η πόλη κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς και η μαγεία των Χριστουγέννων ξεδιπλώνει σταδιακά το σκηνικό της δίνοντας τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να ταξιδέψουν σ’ έναν κόσμο παραμυθένιο, όπου το πνεύμα της αγάπης, που σηματοδοτεί η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου, διαχέεται σε όλη την πόλη!

Με παιχνίδια, εργαστήριο σοκολάτας, παγοδρόμιο, λούνα παρκ, μουσική, χορό, τραγούδι, θέατρο, κινούμενα σχέδια, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγικά δρώμενα και πολλές ακόμη εκπλήξεις, με την συνεργασία φορέων και συλλόγων ο Δήμος Κατερίνης, σε συνδυασμό με έναν εντυπωσιακό πολύχρωμο και φωτεινό διάκοσμο φιλοδοξεί να σκορπίσει σε όλες τις «Γωνιές των Χριστουγέννων», στις στολισμένες πλατείες και δρόμους, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, ελπίδα και ζεστασιά.

Η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στις «Γωνιές των Χριστουγέννων» θα γίνει την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ με τις «Γωνιές των Χριστουγέννων»

«Ο χάρτης και η ταυτότητα» των εκδηλώσεων που όπως αναφέρθηκε τιτλοφορούνται «Οι Γωνιές των Χριστουγέννων» και θέτουν στο επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια φιλοδοξώντας να συμβάλουν ταυτόχρονα στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης διαμορφώνεται ως εξής:

Πλατεία Ελευθερίας – Η γωνιά του πάγου
Παγοδρόμιο, Μικρή Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Παιχνίδια για μικρά παιδιά


Πεζόδρομος – Η γωνιά του Σκρουτζ
Σπιτάκι του Σκρουτζ, Δένδρο Χριστουγέννων


Πλατεία Δημαρχείου – Η γωνιά των παραμυθιών
Σκηνή (παραστάσεις, συναυλίες, παραμύθια), Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Καρουζέλ, Τρενάκι με ράγες, Παιχνίδια για μικρά παιδιά


Πάρκο των Χρωμάτων – Η γωνιά του λούνα Παρκ
Πλήθος παιχνιδιών λούνα παρκ, Χριστουγεννιάτικη αγορά


Πλατεία Μακεδονίας (πρώην Δημοκρατίας – Ευκαρπίδη) – Η γωνιά των ευχών
Εργαστήριο σοκολάτας, ταχυδρομείο Άη Βασίλη, Κεντρική Σκηνή Συναυλιών, Μαγεμένο Δάσος, Δέντρο των ευχών, Στρουμφοχωριό, Στρουμφοαγορά, Χριστουγεννιάτικη αγορά, Φάτνη, face painting, Κυνήγι θησαυρού, Μεγάλη Πανοραμική Ρόδα, Πειρατικό καράβι, Τρενάκι με ράγες, bungee jumping, παιχνίδια για παιδιά


Κέντρο Τεχνών «9 μούσες» (αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου) – Η γωνιά του Άη Βασίλη
Το σπίτι του Άη Βασίλη, Το εργαστήριο του Άη Βασίλη με τα ξωτικά


Πλατεία Αβέρωφ – Η γωνιά του τραίνου
Σταθμαρχείο


Καπνικός Σταθμός – Η γωνιά του χωριού του κόσμου
Το χωριό του κόσμου, αφετηρία μεγάλου τρένου


Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ελκυστικός προορισμός

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος τονίζει: «Στις «Γωνιές των Χριστουγέννων» κάθε σημείο της πόλης συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή. Στόχος μας είναι να αποκτήσει η Κατερίνη έναν διακριτό χαρακτήρα για τις γιορτές, ώστε να γίνει ελκυστικός προορισμός και να συμβάλλουμε με τον τρόπο αυτό και στην αύξηση της αγοραστικής κίνησης. Κάτοικοι και επισκέπτες, οι οποίοι θα βρίσκονται καθημερινά σε πλατείες και οδούς της στολισμένης πόλης θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη βόλτα τους και τις αγορές τους με πρωτότυπες δράσεις και με ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα που θα φέρει την σφραγίδα του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, με την συμμετοχή δημοφιλών σχημάτων και καλλιτεχνών».

Συνεργατικό εγχείρημα

Επιπλέον ο Δήμαρχος, επισημαίνει ότι «Οι Γωνιές των Χριστουγέννων» είναι ένα συνεργατικό εγχείρημα. «Καλέσαμε το Επιμελητήριο, τους φορείς του τουρισμού και της αγοράς και τους παρουσιάσαμε την ιδέα και τους στόχους μας και βρήκαμε πράγματι μεγάλη ανταπόκριση. Αυτή η συνεργασία είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια δημιουργική αφετηρία και παρακαταθήκη για τις επόμενες χρονιές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Κουκοδήμος.

Σημεία αναφοράς σε κεντρικά σημεία και πλατείες

Όπως σημειώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Νίκος Τσιαμπέρας: «Δημιουργούμε σημεία αναφοράς σε κεντρικά σημεία και πλατείες µε ξεχωριστές δράσεις δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε όλους να επισκεφθούν κάθε σημείο γιατί θα δουν και θα ζήσουν κάτι διαφορετικό. Διαφορετικό από το σημείο που ήρθαν, διαφορετικό από το σημείο που θα πάνε. Αξιοποιούμε σημαίνοντα κτίρια και επαναπροσδιορίζουμε την βόλτα στη χριστουγεννιάτικη Κατερίνη. Κάθε χώρος, κλειστός και ανοιχτός, που σήμερα φαντάζει μονότονος, γίνεται μέρος της γιορτής».

Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της μεγάλης γιορτής. Περισσότερες πληροφορίες για τις «Γωνιές των Χριστουγέννων» στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://christmascorners.gr/


Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
01-12-2019