Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Πιερίας, αναγνωρίζοντας τους μεγάλους αγώνες της γυναίκας για κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση...

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ "ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ"

Την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζουμε τα Κούλουμα στον αύλειο χώρο του Συλλόγου, μετά τις 11.00 πμ.
Θα προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα, φασολάδα, τσίπουρο και κρασί, τα οποία είναι Προσφορά των Μελών και Φίλων του Συλλόγου.

Ευχαριστήριο του Δ.Σ. του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ" προς το Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια το Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τόσο για την συνδιοργάνωση με εξαιρετική κατά κοινή ομολογία των αγώνων “Katerini Run 2019”, όσο και γενικότερα για τη διαχρονική υποστήριξη των δράσεων του συλλόγου μας.

Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για 8.933 ανέργους

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών».

Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Της Νένας Μεϊμάρη
Μετάφραση από την αγγλική γλώσσα: Κωνσταντινίδου Χαρούλα

Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας είναι μία γιορτή που επικεντρώνεται στα επιτεύγματα και την ανεξαρτησία των γυναικών.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου, αποτελεί σύμβολο των κατακτήσεων των γυναικών σε όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει και πόσο δρόμο έχουμε ακόμα μπροστά μας να διανύσουμε για να φτάσουμε στην πραγματική και ουσιαστική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

Δήμος Κατερίνης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της υπηρεσίας καθαριότητας για την αποκομιδή των απορριμμάτων την Καθαρά Δευτέρα

Από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνεται, ότι, ανήμερα της αργίας της Κ. Δευτέρας (11 Μαρτίου), δεν θα γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα: Πενήντα τέσσερα χρόνια επί τόπου εξερεύνησης των Πλανητών» Ομιλία του Σταμάτιου Κριμιζή

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Πιερίας διοργάνωσε διάλεξη στο συνεδριακό κέντρο «Εκάβη» του δήμου Κατερίνης την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 με ομιλητή τον Ακαδημαϊκό Σταμάτιο Κριμιζή.

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 1999 - 8 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Δεν είναι γιορτή ή καλύτερα, δεν είναι μόνο γιορτή, είναι μέρα αναφοράς στη ζωή, στη γέννηση. Είναι μέρα τιμής για όλο το ανθρώπινο γένος, αφού η γυναίκα είναι ο φορέας που το διατηρεί και το διαιωνίζει.

8 Μάρτη: Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα μέχρι την ουσιαστική ισότητα

Η Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών αποτελεί ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Ευχαριστήριο προς ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

Μέσα από τον βαθύτατο πόνο που βιώνουμε από το θάνατο του πατέρα μου Βασιλείου Κυπαρισσόπουλου αισθανόμαστε, τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου, την μεγάλη ανάγκη να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας και δημοσίως ...

Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον.

Γράφει ο Ηλίας Χρυσικός*

Η ελληνική κοινωνία εθίζεται στη βία, στην ανομία και στα σκάνδαλα της διαφθοράς. Σήμερα επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία ο "Μιθριδατισμός", και για όσους έχουν ξεχάσει, λέγεται η πρακτική της απόκτησης ανοσίας, απέναντι σε κάποιο δηλητήριο, μέσω της βαθμιαίας χορήγησής του σε μικρές και μη θανατηφόρες δόσεις.

Διαγωνισμός ΦΥΣΙΚΗΣ έτους 2019, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, για μαθητές Γυμνασίων & Δημοτικών Σχολείων.

Η Ένωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας διοργανώνει και εφέτος, Διαγωνισμό Φυσικής Σχολικού Έτους 2019, ο οποίος διοργανώνεται επί σειρά ετών από Εκπαιδευτικούς Πτυχιούχους Φυσικούς της Θεσσαλονίκης στην Βόρεια Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία, για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού και για τις τάξεις Α΄,Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου σε τοπικό επίπεδο.

Ακούστε σήμερα την "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ".


Σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα ακούστε την ραδιοφωνική εκπομπή η "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ", στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM με τον Μιχάλη Κανταρτζή.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ 11η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πάνω από ογδόντα (80) σχολικές χορωδίες έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, που αρχίζει στις 28 Μαρτίου και θα τελειώσει στις 13 Απριλίου 2019.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

161 - Πεθαίνει ο αυτοκράτορας Αντωνίνος ο Ευσεβής και τον διαδέχονται οι θετοί γιοι του, Μάρκος Αυρήλιος και Λεύκιος Βέρος.

Γιορτάζουν σήμερα:

ΕΥΓΕΝΙΟΣ
ΑΙΘΕΡΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΥΣ
ΕΦΡΑΙΜ
ΚΑΠΙΤΩΝ
ΑΓΑΘΟΔΩΡΟΣ
ΕΛΠΙΔΙΟΣ