Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΑΓΚΟΥΡΟ» στα εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ»

Τα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, θα διοργανώσουν και τη φετινή χρονιά το Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό".

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» (δείτε την ιστοσελίδα http://www.kangaroo.gr/) είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στο διαγωνισμό από το Μάρτιο του 2007.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από τη B΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.


Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού


Το 2020 ο διαγωνισμός θα γίνει, στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, την 21η Μαρτίου, ημέρα Σαββάτο και ώρα 09:30. Η διάρκειά του είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.


Μαθήματα προετοιμασίας


Τα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, δίνουν τη δυνατότητα προετοιμασίας σε όσους μαθητές το επιθυμούν, από κάθε σχολείο του Νομού Πιερίας και χωρίς κόστος. Τα μαθήματα προετοιμασίας θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στη Γανόχωρα, από τους μαθηματικούς του σχολείου, ημέρα Σαββάτο και ώρα 09:30 ως 10:30,τις ημερομηνίες 22 Φεβρουαρίου – 7 και 14 Μαρτίου.


Δηλώσεις συμμετοχής


Μαθητές του Νομού Πιερίας που θέλουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του σχολείου, στο τηλέφωνο 23510 31111 καθημερινά τις ώρες 9:00 - 17:00, Σαββάτο 9:00 - 14:00 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση mail@platon.edu.grαναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους, την τάξη, το σχολείο φοίτησης καθώς και στοιχεία επικοινωνίας. Η συνδρομή € 12,5 για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να δοθεί ως 7 Μαρτίου 2020.

Τις συνδρομές των μαθητών διαχειρίζεται η Κεντρική Επιτροπή διεξαγωγής του Διαγωνισμού για να καλύψει τα έξοδα για τους επιτηρητές, τους βαθμολογητές, τα δώρα των παιδιών και τα μεταφορικά.

Υπεύθυνοι διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι οι Μαθηματικοί του σχολείου Μιχαηλίδης Θωμάς και Μελέγκου Εύη.


Μορφή των θεμάτων


Υπάρχουν έξι διαφορετικά επίπεδα θεμάτων, ανάλογα με την τάξη του μαθητή. Αυτά είναι ως εξής:

Επίπεδο 1: απευθύνεται σε μαθητές Β΄ Δημοτικού
Επίπεδο 2: απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού,
Επίπεδο 3: απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού,
Επίπεδο 4: απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου,
Επίπεδο 5: απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ τάξης Λυκείου.
Επίπεδο 6: απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου.


Με άλλα λόγια, θα διαγωνιστούν σε κοινά θέματα, οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού. Για τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού υπάρχουν 24 ερωτήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις 30.