Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020

Το "KATERINI RUN 2020" τελείωσε. Έπρεπε όμως να γίνει;

Αφού τελείωσε το "KATERINI RUN 2020", μπορούμε πλέον να πούμε κάποια πράγματα:


Σε όλη τη επικράτεια λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για τον νέο κορονοϊό, με αναβολή ή ακύρωση εκδηλώσεων, πολιτιστικών-αθλητικών κ.α. Ακυρώθηκαν ακόμα και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις. Σε πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις δεν υπήρχε κάποιο κρούσμα, αλλά οι ακυρώσεις-αναβολές έγιναν με γνώμονα την δημόσια υγεία.

Ακυρώθηκαν σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, όπως τα προγράμματα "Erasmus", όπου εκπαιδευτικοί  σε όλη την Ελλάδα τα οργάνωναν ακόμα και από ένα χρόνο νωρίτερα. Γονείς έχασαν ή χάνουν τα χρήματα τους, με κάποιους από αυτούς που τα μάζευαν από το υστέρημα τους, για να συμμετάσχουν τα παιδιά τους σε αυτά τα προγράμματα.


➤ Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης μετά το πέρας της διοργανώσεως "KATERINI RUN 2020" : "Άτομα όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από 12 ευρωπαϊκές ακόμη χώρες, δεκάδες εθελοντές, μουσικά σχήματα, 1250 συνολικά τερματισμοί..."

Δηλαδή ήρθαν στην Κατερίνη, άτομα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από 12 ευρωπαϊκές χώρες, με σύνολο 1250 συμμετοχών, την στιγμή που τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας.

Καταλαβαίνουμε ότι οι διοργανωτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να γίνει αυτή η διοργάνωση και να γίνει άριστα. Όταν όμως πρόκειται για θέματα δημόσιας υγείας, θα έπρεπε οι διοργανωτές να το σκεφτούν καλύτερα και είτε να ακυρώσουν είτε να αναβάλλουν την διοργάνωση.

Ας γινόταν αργότερα και αν φυσικά οι συνθήκες το επέτρεπαν. Ναι, κάποιοι αθλητές δεν θα μπορούσαν λόγω υποχρεώσεων να τρέξουν, κάποιοι άλλοι όμως θα μπορούσαν. Κάποιοι άλλοι είχαν κάνει την προετοιμασία τους για αυτόν τον αγώνα. Δεν είναι όμως λίγες οι περιπτώσεις που αγώνες ακυρώνονται ή αναβάλλονται για διάφορους λόγους. Και όταν μιλάμε για πρόληψη και θέματα δημόσιας υγείας, όλα τα παραπάνω περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Κάτι που δεν έγινε με την διοργάνωση "KATERINI RUN 2020"...


Για την "ΑΛΗΘΕΙΑ", Μιχάλης Κανταρτζής.