Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στην Κατερίνη

Η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση για την υγεία, την πνευματική ενίσχυση και τον φωτισμό των μαθητών που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις τελέστηκε και φέτος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης...

το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουνίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος μίλησε πατρικά στους μαθητές και μαθήτριες της Γ՜ Λυκείου ενθαρρύνοντάς τους στον αγώνα που δίνουν, για τον οποίο και ευχήθηκε καλή επιτυχία, αλλά και τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πάνω από τις γνώσεις είναι η καλλιέργεια σωστού χαρακτήρα, διότι αυτό είναι που δίνει τελικά αξία στον κάθε άνθρωπο. Τους κάλεσε μάλιστα να μιμηθούν την πολιούχο Αγία Αικατερίνη, ενώπιον του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος της οποίας τελέστηκε η Παράκληση, ο οποία αν και ήταν γνώστης σχεδόν όλων των επιστημών της εποχής της, ήταν ταπεινή και είχε απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη στον Ιησού Χριστό.

Μετά το πέρας της Παρακλήσεως, ο Σεβασμιώτατος έδωσε σε όλους τους μαθητές ως ευλογία ένα εικόνισμα και στυλό. Παρόμοιες λατρευτικές εκδηλώσεις για τους μαθητές έγιναν και σε άλλες περιφερειακές ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.