Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΚΚΕ Πιερίας: Να ξεκουμπιστούν οι φονιάδες των λαών(ΝΑΤΟ-ΗΠΑ) από την Αλεξανδρούπολη!

Οι τελευταίες εξελίξεις με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας μόλις μία ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που χαρακτήρισε "αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο" την περιοχή για την οποία η Τουρκία έχει εκδώσει Navtex...

αποδεικνύουν περίτρανα με ποιανού τις πλάτες η τουρκική αστική τάξη ξεδιπλώνει το σχέδιο των διεκδικήσεών της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, "γκριζάροντας" το Αιγαίο.

Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει "γην και ύδωρ" στους μακελάρηδες των λαών της περιοχής που προετοιμάζουν τα νέα σχέδιά τους, ενταγμένα στη στρατιωτική και γεωπολιτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτές τις ώρες συνεχίζεται η προετοιμασία για την αποβίβαση αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που λειτουργεί ως βάση των ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης "Atlantic Resolve 2020" με προορισμό τη Ρουμανία.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που προετοίμασε την κατάπτυστη Συμφωνία για τις αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις, η σημερινή της ΝΔ, που την υπέγραψε, την ψήφισε και την εφαρμόζει, και τα διάφορα παπαγαλάκια, όπως παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης, είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό της χώρας, στο λαό της περιοχής μας, γιατί καλλιέργησαν και συνεχίζουν να καλλιεργούν τις αυταπάτες ότι αυτές οι συμφωνίες και η στρατιωτική συνεργασία με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ και άλλους θα αποθαρρύνουν την Τουρκία από το να προχωρήσει στα σχέδιά της. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, οι Ελληνες φαντάροι και αξιωματικοί έχουν αποκλειστικό προορισμό την υπεράσπιση των συνόρων μας, τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, και όχι τη συμμετοχή στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Ο λαός μας πρέπει να καταδικάσει τους σχεδιασμούς αυτούς και να απαιτήσει:
Εδώ και τώρα να ξεκουμπιστούν οι φονιάδες των λαών από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Καμία διευκόλυνση στη ΝΑΤΟική άσκηση - πρόβα πόλεμου.
Απεμπλοκή της χώρας από τα ΝΑΤΟικά σχέδια. Καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις.
Καμία αλλαγή συνόρων, καμία απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.


Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ του Κ.Κ.Ε.