Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης - ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Επειδή θεωρούμε ότι η ζωή μας συνεχίζεται και επειδή σημαντικό κομμάτι της ζωής μας είναι ο χορός, άρα και ο χορός, όπως η ζωή, συνεχίζεται!
Έτσι, αρχίζουμε και φέτος τις εγγραφές μικρών και μεγάλων χορευτών για το λυκειακό έτος 2020-21, με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, από αυτήν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 6 ως 8 μ.μ. στο Λύκειο και στο τηλέφωνο 2351033226.

Γιατί ο χορός:

Α) Βελτιώνει κι ενισχύει την κοινωνικότητά μας, πόσο μάλλον στα μικρά παιδιά των οποίων η κοινωνικοποίηση είναι ένας από τους βασικούς στόχους της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσής τους.

Β) Βελτιώνει κι ενισχύει τόσο ψυχολογικά όσο και κινητικά το άτομο μέσα από την ψυχική ευεξία που νιώθει χορεύοντας και κατακτώντας άγνωστα γι’ αυτόν κινητικά σχήματα αυξάνοντας παράλληλα την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή του.

Γ) Μέσα από την πρακτική του μαθήματος χορού αυξάνονται και ενδυναμώνουν βασικά στοιχεία της φυσικής κατάστασης του ατόμου, όπως η αερόβια ικανότητα και χωρητικότητα των πνευμόνων, πράγμα απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη ασφάλεια η πρωτόγνωρη κατάσταση του κορονοϊού.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω οφέλη, το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης εφαρμόζει τα μέτρα ασφαλείας που ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, την επιστημονική κοινότητα και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα, το ΛτΕ Κατερίνης για το λυκειακό έτος 2020-2021 θα λειτουργήσει με τις παρακάτω προδιαγραφές:

1. Απολύμανση χώρου,
2. Συγκεκριμένος αριθμός χορευτών με βάση τα τετραγωνικά (15 άτομα ανά τμήμα ο μέγιστος αριθμός),
3. Τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου,
4. Αερισμός και απολύμανση της αίθουσας επί 15 λεπτά μεταξύ των μαθημάτων,
5. Προσέλευση στον χώρο με μάσκα χωρίς αγκαλιές και ασπασμούς, αλλά κατά το μάθημα μπορούν να αφαιρούν τη μάσκα τους, όπως και στη γυμναστική στο σχολείο.
6. Κατά την είσοδο και έξοδο απολύμανση των χεριών τους με υγρό απολυμαντικό-αντισηπτικό που παρέχει το ΛτΕ,
7. Προσέλευση και αποχώρηση χωρίς περαιτέρω παραμονή στον χώρο. Οι γονείς θα αφήνουν τα παιδιά τους στην είσοδο της αίθουσας χωρίς να εισέρχονται στον χώρο,
8. Θερμομέτρηση των δασκάλων και των κυριών του ΔΣ, που προσέρχονται στο Λύκειο για εργασία,
9. Θερμομέτρηση όλων των χορευτών, μικρών και μεγάλων, εφόσον το απαιτεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ,
10. Αποφυγή χρήσης της τουαλέτας,
11. Σε περίπτωση παράστασης σε εκδηλώσεις (π.χ. επετειακές εκδηλώσεις της 16η είτε 28ης Οκτωβρίου, 200 χρόνια από την Επανάσταση κ.ά.) απολύμανση των φορεσιών πριν και μετά τη χρήση τους,
12. Σε περίπτωση αδιαθεσίας ο χορευτής δεν έρχεται στο μάθημα και ενημερώνει τις υπεύθυνες κυρίες του ΔΣ στο τηλέφωνο της γραμματείας 2351033226 και

13. Τήρηση αρχείου (με ονοματεπώνυμο και κινητό) μελών, προσωπικού, χορευτών και γενικά όλων όσοι εισέρχονται στον χώρο του Λυκείου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η άμεση ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Οι δάσκαλοι και η Εφορεία Χορού σας ευχόμαστε καλή λυκειακή χρονιά!