Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Πιερικός – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 2-0 στο τελευταίο φιλικό πριν την πρεμιέρα

Το τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος έδωσε ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου...

δίνοντας την ευκαιρία στον προπονητή της ομάδας Λεωνίδα Μπίλη, να βγάλει τα συμπεράσματα του μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της Κοζάνης με αντίπαλο την τοπική ιστορική ομάδα. Ο Εθνικός για μια ακόμη φορά στάθηκε πολύ καλά, αυτή τη φορά απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία, με υψηλές προσδοκίες και έδειξε πως θα είναι ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής και τον 3ο όμιλο στον οποίο θα συμμετέχει.

Ο Λεωνίδας Μπίλης έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του και στο τέλος του αγώνα δήλωσε σε τοπική ιστοσελίδα τα εξής:

«Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από όλη την εικόνα του παιχνιδιού. Επιλέξαμε για τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος τον πιο δυνατό αντίπαλο που θα μπορούσαμε να έχουμε και ευχαριστούμε τον Πιερικό για την φιλοξενία και την αποδοχή της πρότασης μας να τεθούμε αντιμέτωποι.
Είναι πάρα πολύ κρίμα για τους φιλάθλους που δε μπόρεσαν να δούνε και τις δυο ομάδες να αποδίδουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, σε έναν αγώνα με πολύ ταχύτητα, μονομαχίες, φάσεις και υψηλό επίπεδο τακτικής και τεχνικής.
Για εμάς έκλεισε ο κύκλος των φιλικών αγώνων και τώρα θα προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της Γ΄Εθνικής, ενός πολύ απαιτητικού πρωταθλήματος , όπου αγωνίζονται ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές με επαγγελματικές υποχρεώσεις και το υπηρετούν παράγοντες που έχουν να λύσουν την εξίσωση «σχεδόν μηδέν έσοδα-πολλά έξοδα»
Θέλω να πω με αυτό ότι η πολιτεία πρέπει να στηρίξει περισσότερο ένα πρωτάθλημα, που δίνει έσοδα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία αλλά και βήμα σε πολλά Ελληνόπουλα να προετοιμαστούν για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με αξιοπρέπεια, μέσα από πολλές και απαιτητικές προπονήσεις και πολύ δυνατούς αγώνες, αξιόλογους σε τακτικό και τεχνικό επίπεδο και με έντονες εργομετρικά επιβαρύνσεις.»