Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Σύλλογος Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης "Η Δήμητρα" - Ανακοίνωση

Η επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού από την κυβέρνηση σταματημό δεν έχει, ένα ακόμη επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στα πολλά του τελευταίου διαστήματος με πρόσχημα την και καλά προστασία της υγείας.

Το περασμένο Σάββατο επιβλήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Δικαίων Έβρου πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου για διοργάνωση συμβολικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στην απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς και την πολιτική ερημοποίησης της περιοχής, ενώ τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας.

Ντροπή τους! Να παρθεί η απόφαση πίσω τώρα!

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, σαν εγκληματίες, επειδή παλεύουμε για την επιβίωσή μας, για να μείνουμε στον τόπο μας, στα χωράφια μας. Τη ίδια στιγμή, εν μέσω πανδημίας προσφέρει απλόχερα πακτωλό χρημάτων στο μεγάλο κεφάλαιο και σφυρίζει αδιάφορα για τη διαρκώς επιδεινούμενη θέση μας. Επιθυμούν να καταστείλουν οποιαδήποτε φωνή διαμαρτυρίας, εκμεταλλευόμενοι και προφασιζόμενοι την πανδημία, ενώ έχουν αφήσει το λαό απροστάτευτο, συνωστισμένο στους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΕ, απομονωμένο και χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας. Τα παραδείγματα και από τον τόπο μας πολλά. Έχουν πάρει τους γιατρούς από τα περιφερικά ιατρεία έχουν μετατρέψει το ΓΝΚ σε νοσοκομείο μιας νόσου με συνέπεια οι άλλοι ασθενείς ή να βάζουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη και όσοι δεν μπορούν απλώς να υποφέρουν.

Το παραμύθι τις ατομικής ευθύνης έχει αρχίσει να καταρρέει και το μόνο που τους έχει μείνει είναι να προσπαθήσουν να αποσιωπούν όποιον αγωνίζεται όποιον βγάζει στην επιφάνεια τις ευθύνες τους και τα εγκληματικά αποτελέσματα των πολιτικών τους.

Το «σιωπητήριο» που θέλουν να επιβάλουν για να περνάνε χωρίς διαμαρτυρίες την αντιλαϊκή τους πολιτική δεν θα περάσει!

Ας το πάρουν απόφαση στην κυβέρνηση ότι με τέτοιες τρομοκρατικές ποινές δεν πρόκειται να μας φοβίσουν, ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά μας. Με τέτοιες ενέργειες πεισμώνουμε πιο πολύ.

Αυτοί που ποινικοποιούν τους αγώνες μας φοβούνται τη δράση μας, τρέμουν την οργάνωσή μας, τους αγώνες μας, τη συμπόρευση με το εργατικό κίνημα και αυτόν το φόβο τους θα τον κάνουμε πράξη.


Σύλλογος Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης "Η Δήμητρα"