Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κατερίνης

Μετά από περιοδεία που έκανε η λαϊκή συσπείρωση Κατερίνης την Παρασκευή, διαπιστώθηκε ότι...

σε κανένα βρεφονηπιακό – παιδικό σταθμό και δημοτικό σχολείο δεν πραγματοποιηθήκαν μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς, καθώς και ότι το ξανάνοιγμα των σχολείων γίνεται με τους ίδιους όρους που έγινε και στην αρχή της σχολικής χρονιάς, με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και την αδράνεια του δήμου.

Απαιτούμε :

- Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις. Ο αερισμός του χώρου την ώρα του μαθήματος δεν είναι η λύση για να αποφύγουμε τον κίνδυνο της διασποράς αλλά τα ολιγομελή τμήματα στις απαιτούμενες αίθουσες.

- Με πρωτοβουλία του δήμου να γίνουν άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Να παρθούν μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, ώστε αυτήν την ευθύνη να μην την αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί, που ούτε αρμόδιοι είναι ούτε και είναι η εργασία τους.

-Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων στις συνθήκες πανδημίας.


Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Νικόλαος Τσουπέης