Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»… τρέχει για την Όλγα

Ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»… τρέχει για την Όλγα - Για τη 19χρονη φοιτήτρια Δημοσιογραφίας που παραδίδει μαθήματα ΖΩΗΣ ο «Δρόμος Αλληλεγγύης» 2021.

Δεν τρέχουν μόνο σε δρόμους και ταρτάν. Με όχημα την ευαισθησία και την κοινωνική προσφορά διανύουν διαχρονικά το δρόμο της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Ο λόγος για όλες τις διοικήσεις και τα μέλη του Α.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», του δυναμικού αυτού αθλητικού – πολιτιστικού συλλόγου της Πιερίας, που ήδη μετρά 12 χρόνια αξιοπρόσεκτης διαδρομής. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την προσφορά 9.000 ευρώ στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης μέσω του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών; Τη συγκέντρωση χρημάτων για την απόκτηση εξοπλισμού διάσωσης για το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ή την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο κ.α. πολλών Ιδρυμάτων & φυσικών προσώπων;

Αυτή τη φορά ο δρόμος κοινωνικής προσφοράς του ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ» διασταυρώθηκε με την Όλγα. Μία νέα συμπατριώτισσά μας με κινητικά προβλήματα, η οποία κυνηγώντας το όνειρό της, εισήχθη 1η στη Σχολή Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Α.Π.Θ. Η επίτευξη του στόχου φαντάζει και είναι μονόδρομος: Κατασκευή ανελκυστήρα που θα διευκολύνει τις πολλαπλές εφεξής ανάγκες μετακίνησης της Όλγας από και προς το σπίτι της. Το κόστος κατασκευής; 11.500 ευρώ.

Το ποσό θα είχε ήδη συγκεντρωθεί αν δεν ματαιωνόταν ελέω πανδημίας, ο Δρόμος Αλληλεγγύης Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης 2020. Αυτό βέβαια, παρά τη βαριά σκιά της συγκυρίας δεν εμπόδισε να κινητοποιηθούν μέλη και φίλοι του συλλόγου και σε συνεργασία με την οικογένεια της Όλγας, να συγκεντρώσουν ήδη 6.000 ευρώ. Ποσό επαρκές προκειμένου να υλοποιηθεί και να παραδοθεί το έργο, καθώς από την κατασκευάστρια εταιρεία εξασφαλίστηκε πίστωση χρόνου αποπληρωμής για το υπόλοιπο του κόστους.

Για το λόγο αυτό, ο Δρόμος Αλληλεγγύης Ι. Ν. Αγ. Χαραλάμπους Κατερίνης 2021, (υπό την αιγίδα και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος), αποφασίστηκε να έχει ως σκοπό την κάλυψη του ποσού της διαφοράς αποπληρωμής του ανελκυστήρα στοιχειοθετώντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες δράσεις κοινωνικής προσφοράς από ιδρύσεως του Συλλόγου.

Μπορεί το αθλητικό ραντεβού με έναν από τους πιο όμορφους και με μαζική συμμετοχή αγώνες της Πιερίας να προγραμματίζεται για τον Αύγουστο, ωστόσο η προκήρυξη της διοργάνωσης θα δημοσιευθεί εντός Φεβρουαρίου. Ως τότε όποιος επιθυμεί να συνδράμει στην πρωτοβουλία μπορεί να επικοινωνεί με τον Πρόεδρο του Α.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» Βασίλειο Ιωαννίδη τηλ.6946421586 ή με τον π. Κυριάκο Κοκελίδη τηλ. 6977848481.


Νικηφόρος Γκόλτσιος