Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Μην φέρνετε την φρίκη μέσα στα σπίτια μας, απλά για λίγα κλικ παραπάνω…

Κατακλύζετε το διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες από σοκαριστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση με τον διευθυντή από την Πιερία και τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.

Μεγάλα ΜΜΕ, αλλά και μικρότερα επαρχιακά και τοπικά μέσα, περιγράφουν με την κάθε λεπτομέρεια αρρωστημένες εικόνες και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Και μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών διαβάζουμε τα όσα φρικτά κατηγορείται ότι διέπραξε ο κατηγορούμενος στο ανήλικο κορίτσι. Είναι σαν να καθόμαστε σε μία καρέκλα και να βρισκόμαστε εκεί, στον τόπο του εγκλήματος και να παρακολουθούμε τα πάντα. Και ζούμε μαζί με το θύμα, τον πόνο και την φρίκη που βίωσε στα χέρια του κατηγορούμενου.

Και διασύρεται το θύμα, και όλα αυτά θα το ακολουθούν σε όλη του την ζωή…

Και τα διαβάζουν και τα παιδιά μας… Με κάθε λεπτομέρεια. Γιατί σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν από ένα κινητό στα χέρια τους. Και φέρνουν αυτές τις αποτρόπαιες εικόνες μέσα στο παιδικό και αθώο μυαλό τους. Τραυματίζονται οι ψυχές τους από τις φρικτές περιγραφές που κατακλύζουν τις ιστοσελίδες και τα μπλογκ. Μπορεί κανείς να αναλογιστεί το κακό που γίνεται στα παιδιά μας; Τις συνέπειες; Την εικόνα που σχηματίζουν για τον… κόσμο των ενηλίκων;

Και για πιο λόγο; Για μερικά κλικ παραπάνω…

* Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay