Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Η καλύτερη πρόταση...

Στην συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης (23/4/2021) για την λήψη απόφασης για την δημοπράτηση εκτάσεων στην κτηματική περιοχή Καλλιθέας, μίλησαν πολλοί...

Εμείς θα σταθούμε στην καλύτερη και πιο ουσιαστική πρόταση κατά την γνώμη μας που ακούστηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης και θεωρούμε ότι όντως είναι επ’ ωφελεία των δημοτών του Δήμου Κατερίνης.

Η πρόταση έγινε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Κατερίνης" τον κ. Νίκο Τσουπέη και ήταν η εξής:

«Να περιέλθει η έκταση στον Δήμο Κατερίνης (να μην παραχωρηθεί ποτέ σε ιδιώτη) και να δημιουργηθεί δημοτική κατασκήνωση για τα παιδιά της πόλης μας που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε διακοπές (αλλά και για παιδιά ΑΜΕΑ), με μόνιμο και κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό. Ταυτόχρονα η πρόσβαση στην θάλασσα θα είναι και θα παραμείνει ελεύθερη για όλους. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των δημοτών της Κατερίνης.»

Δεν ξέρουμε τι ενέργειες ή τι άλλο απαιτείται για να υλοποιηθεί η πρόταση του κ. Τσουπέη, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πολιτικοί μας (βουλευτές, αυτοδιοικητικοί κ.α.) κρίνονται από τα έργα που αφήνουν κατά την διάρκεια της θητείας τους. Και αυτό που πρότεινε ο κ. Τσουπέης είναι ένα μεγάλο έργο. Και ας μας πει κάποιος πόσα μεγάλα έργα έχουν γίνει στην Κατερίνη; Το αν ο Δήμος Κατερίνης έχει τις οικονομικές δυνατότητες να κάνει αυτό το έργο, δεν το γνωρίζουμε. Αλλά γνωρίζουμε ότι αν ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι βουλευτές όλοι τους και όλοι εμείς μαζί τους, αθροίσουμε τις δυνατότητες μας, το έργο, ναι, μπορεί να υλοποιηθεί!

Και η ανάπτυξη μιας περιοχής (της παραλιακής ζώνης π.χ.) μπορεί να πραγματοποιηθεί -κατά την άποψη μας- μόνο από στοχοποιημένες ενέργειες των τοπικών κοινωνιών και όχι από... «επενδυτές».