Σάββατο 15 Μαΐου 2021

ΣΦΙΠ: 15 ΜΑΪΟΥ 1991 - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ (Βίντεο εποχής)

Ήταν 15 Μαΐου 1991 όταν ο νεανικός Πιερικός, με Πρόεδρο τον Γιάννη Φελεκίδη και Προπονητή τον Γιάννη Μαντζουράκη, επικράτησε στο γήπεδό του επί της Προοδευτικής με 3-0 και πήρε επάξια το εισιτήριο της ανόδου.

Η ομάδα μας για να κάνει όμως το όνειρό της πραγματικότητα πέρασε από μύρια κύματα, αφού μέχρι τα Χριστούγεννα αντιμετώπισε το φάσμα του υποβιβασμού. Ωστόσο με πλάνο και πίστη στις δυνατότητες τους, Διοίκηση, Προπονητές και Παίκτες, καθώς και ο φίλαθλος κόσμος της Κατερίνης που υποστήριξε με θέρμη την συλλογική προσπάθεια, ο τελικός στόχος επετεύχθη.

Έκτοτε ο Σύλλογος πέρασε από ένα σωρό δοκιμασίες, ειδικότερα δε αφού υπήρξαν οι πενταετίες 2000-2005 και 2015-2020 που στο πέρασμα τους ο Πιερικός έφτασε πολύ κοντά στη διάλυσή του. Όπως αποδείχτηκε και στις δύο περιπτώσεις, ενεργοποιήθηκαν οι θεματοφύλακες του Συλλόγου οι οποίοι απέτρεψαν οποιαδήποτε αρνητική κατάληξη, διαφυλάττοντας μ' αυτόν τον τρόπο την αυθεντικότητα και το κύρος του ονόματός του.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με οδηγό την Ιστορία μας, ο Πιερικός της νέας εποχής δεν πρόκειται να ξαναβρεθεί στο χείλος του γκρεμού και προς αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται να κινηθούν όλες οι δυνάμεις του ΣΦΚ, διδασκόμενες από την Ιστορία του και αποφασισμένες να μην επαναληφθούν λάθη και ατοπήματα του παρελθόντος.

Χρόνια μας Πολλά
Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, παραγωγός του βραβευμένου ντοκιμαντέρ-αφιερώματος του ένδοξου Πιερικού «Ήρωες της Αλάνας» και τιμηθείς ΣΦΙΠίτης Βασίλης Μάστορας (φώτο), στην περιγραφή του ιστορικού ντοκουμέντου της ΑΡΓΩ TV για τον επετειακό αγώνα: https://www.dailymotion.com/video/xs68x1

➤ Το βίντεο του επετειακού αγώνα από το κανάλι στου ΣΦΙΠ στο youtube: https://youtu.be/CNliXSg-S7s

60 Χρόνια ΣΦΚ Πιερικός
Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού
www.pierikos.info