Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Ο μεγάλος χαμένος...

Ένα ακόμα Πάσχα πέρασε και ολοκληρώθηκε με την Ανάσταση του Κυρίου. Η συμμετοχή των πιστών καθ' όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδίως την Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης ήταν εντυπωσιακή.

Ο κόσμος ήταν «πνιγμένος», από το προηγούμενο Πάσχα που δεν γιόρτασε, από τους περιορισμούς που του επιβλήθηκαν στην πίστη του και την στέρηση των θρησκευτικών του ελευθεριών. Κλειστές εκκλησίες, δεν γιόρτασε την Παναγία, ούτε όπως ήθελε τα Χριστούγεννα, τα Θεοφάνεια και τις άλλες γιορτές. Ακόμα και την ώρα της... Ανάστασης άλλαξαν.

Ο κόσμος ήταν και παραμένει, απογοητευμένος και οργισμένος από τον πόλεμο που δέχτηκε η εκκλησία και το θρησκευτικό του συναίσθημα, από τα μέτρα και τους περιορισμούς, από τα τηλεδικαστήρια με δημοσιογράφους και «ειδικούς» να στάζουν χολή σε ότι είχε να κάνει με την πίστη του. 

Πιστοί και ιερείς λοιδορήθηκαν, δέχτηκαν πρόστιμα και αντιμετωπίστηκαν ως παραβάτες, την ώρα που άλλες δραστηριότητες της κοινωνίας μας (δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε αναλυτικά), συνέχισαν να υφίστανται και να βρίσκονται στο απυρόβλητο χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Για την κυβέρνηση έφταιγαν μόνο οι πιστοί.

Οι πιστοί δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν όλα αυτά. Να μην αυταπατάται η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός ότι έχει απέναντι του μία χώρα... λωτοφάγων. Όταν έρθει η ώρα (εκλογές), οι πιστοί θα ανταποδώσουν το κακό που τους έγινε. Και αποδέκτες δεν θα είναι μόνο ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, αλλά και το σύνολο της αντιπολίτευσης, που δεν αντέδρασε και εκκωφαντικά σιώπησε και συναίνεσε σε ότι μέτρο πάρθηκε κατά των εκκλησιών και των πιστών.

Κανείς δεν πιστεύει ότι οι διάφορες δημοσκοπήσεις που συχνά πυκνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δίνουν «αέρα» στην κυβέρνηση, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Άραγε ποιους ρωτούν οι συμπαθέστατοι δημοσκόποι; Τους υπαλλήλους του Πρωθυπουργικού Μεγάρου ή τα ΜΜΕ που ένα χρόνο τώρα δέχονται την... ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης με διάφορες επιδοτήσεις; Βγήκαν στον δρόμο οι δημοσκόποι να ρωτήσουν τους πολίτες; Πήγαν σε κάποια εκκλησία να ρωτήσουν; Πήγαν στις λαϊκές ή στα κλειστά καταστήματα να ρωτήσουν τους πολίτες, τους ιδιοκτήτες; Πήγαν στα πάρκα και στα γήπεδα να περπατήσουν ανάμεσα στον κόσμο και να νιώσουν την οργή που σιγοβράζει; Μάλλον όχι...

Οι επιλογές του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, αποδείχτηκαν λανθασμένες τόσο με τους χιλιάδες θανάτους όσο και με την καταστροφή της οικονομίας. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ταπεινωτική αντιμετώπιση των πιστών. Όλα αυτά δεν ξεχνιούνται. Δεν μπορείς απλά να κλείσεις τα μάτια και να συνεχίσεις σαν να μην έγινε τίποτα. Κάποια στιγμή θα έχουμε εκλογές και όπως δεν ξεχάστηκε και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι δεν θα ξεχάσουν οι πιστοί όσα δεινά υπέφεραν από την κυβέρνηση της ΝΔ. Και αυτή τη φορά είναι η σειρά της ΝΔ να είναι ο μεγάλος χαμένος...

* Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay